GETEST: Curasano Spraytan Express

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
GETEST:  Curasano Spraytan Express

jennifer lopez in attendance for scott barnes about face book party, provocateur at the hotel gansevoort, new york, ny january 20, 2010. photo by: kristin callahan/everett collection

Hoe krijgen we een flatterend zongebruind kleurtje? Simpel. Uit een flesje.

NODIG: Instant Spray Tanning System van Curasano

Ga bij voorkeur poedelnaakt in de douche of voor een grote spiegel (in een grote ruimte staan).

Zelf doop ik mijn inloopdouche tot tanningcabine, waar ik me eerst van top tot teen scrub zodat het product extra goed in de huid kan dringen. Schud de bus stevig heen en weer en spuit vanop een afstand van minimum dertig centimeter de zomerse gloed op je voeten voor je langzaam naar boven gaat.

Het is even zoeken naar de juiste techniek en in het begin maak ik af en toe de fout te dicht bij de huid te spuiten waardoor er meteen donkere vlekken ontstaan. Met de bijgeleverde Spraytan Sentz handschoen kan je het product beter verspreiden waardoor het mogelijk is om vergissingen te corrigeren en toch een natuurlijk, egaal resultaat te verkrijgen.

Na tien minuten sprayen zie ik een sunkissed versie van mezelf in de spiegel en durf ik het aan om een nevel hoogzomer op mijn gezicht te spuiten. Ook hier maak ik de beginnersfout te dicht tegen mijn gezicht te spuiten waardoor ik vrees als een oranje Oompa Loompa de buitenwereld te moeten trotseren maar het lukt me aardig om met de zachte handschoen het product gelijkmatig over mijn gezicht te verspreiden. De handschoen is trouwens ook bijzonder handig om bij de plekjes te raken waar je zelf niet zo goed bij kan. (zoals de rug)

Vervolgens geef je het product tien minuten de tijd om in te trekken en te drogen, dat proces kan met een haardroger versneld worden.

Drie dagen later heb ik, zelfs na de dagelijkse douchebeurt, nog steeds een kleurtje. Aangezien oefening ook in dit geval kunst baart, weet ik zeker dat hoe beter ik de spuittechniek onder de knie heb, hoe beter het resultaat zal zijn.

De spray
De spray
Breng kleine hoeveelheden spray aan op je been
Breng kleine hoeveelheden spray aan op je been
Wrijf dit goed uit met de handschoen
Wrijf dit goed uit met de handschoen
Rechtse been: met spraytan bewerkt
Rechtse been: met spraytan bewerkt

 

Een bus Curasano Spraytan Express is goed voor ongeveer 60 beurten (lichaam, hals en gezicht) en kost 39,00 euro. Voor een Spraytan Sentz handschoen betaal je 9,99 euro.

Voor info en verkooppunten: www.spraytanexpress.info