Australisch badpakkenmerk kopieert La Fille d’O

Gepubliceerd op 11 september 2013 door Laure Vandendaele
Australisch badpakkenmerk kopieert La Fille d’O

ZimmermannDo

Gespot op de catwalk: een bikinitopje dat wel heel erg aan de kenmerkende ontwerpen van onze eigen ondergoedkoningin La Fille d'O doet denken. Speelde de Australische ontwerpster Nicky Zimmermann leentjebuur of denken great minds, ook aan de andere kant van de wereld, alike?

Het debuut van badpakkenmerk Zimmermann op de New Yorkse modeweek ging alvast niet onopgemerkt voorbij. Hoewel de op het circus geïnspireerde zomercollectie van de Australische ontwerpster goed werd ontvangen, bleek niet iedereen even enthousiast.

Zo kon lingerieontwerpster Murielle Scherre niet naast de gelijkenissen tussen Zimmermanns topje en haar eigen ontwerpen kijken. Vooral de doorlopende beugels, al jaren een handelsmerk van Scherre, deden de wenkbrauwen fronsen.

Pleegde Zimmermann plagiaat? Wie zal het zeggen. Het kamp van de Australische was voorlopig  niet bereikbaar voor commentaar. Lingerieontwerpster Murielle Scherre hield haar mening echter niet voor zich en deelde een foto van haar eigen ontwerp naast dat van Zimmermann via Instagram. Door het woord 'copy' bij het silhouet van Zimmermann te plaatsen, maakt Scherre haar standpunt in de zaak alvast duidelijk.

Wat denken jullie? Haalde Zimmermann meer dan wat mosterd bij La Fille d'O of is het een gevalletje Imitation is the sincerest form of flattery?

Zimmermann RS14 8602
Zimmermann SS14

 

La Fille d'O
La Fille d'O
Instagram La Fille d'O
Instagram La Fille d'O