Nieuwe paus Franciscus beïnvloedt en bekeert Italiaanse mode

Gepubliceerd op 19 juli 2013 door Isabelle
Nieuwe paus Franciscus beïnvloedt en bekeert Italiaanse mode

paus FranciscusHoly Fendi! Er waait een brave wind door de modewereld, en die is volgens een aantal ingewijden te wijten aan de paus in hoogsteigen persoon.
De bekende modejournaliste Suzy Menkes wees enkele maanden geleden reeds het einde van de moda puttana in Italië aan. Waar onze zuiderse vrienden jarenlang enkel de sexy stoeipoes in gedachten leken te hebben, sturen ze tegenwoordig steeds vaker brave silhouetten te catwalk op. Volgens Menkes ligt één man aan de basis van deze bekering: de paus.

Een modetrend herleiden naar de paus –en in het verlengde naar diens beste vriend God: is het niet wat extreem? Niet als het aan Silvia Venturini Fendi ligt, ontwerpster voor het gelijknamige label. Waar zijn voorganger Benedictus XVI zich af en toe door de roep van luxe –waren die loafers nu wel of niet van Prada??- liet verlokken, houdt Franciscus er een opvallend sobere kledingstijl op na. Eentje die indruk maakt op heel wat ontwerpers:

“Er heerst een volledig nieuwe mentaliteit in Rome en dat is uiteraard terug te leiden naar onze nieuwe paus en zijn terugkeer naar het echte Christendom. De laatste jaren hadden we dat gemist. Mensen gaan –ook in mode- op zoek naar een diepere betekenis en die hebben ze nu gevonden,” aldus Fendi.

We told you! Maanden geleden gaven wij je al onze kijk op pauselijke mode en hoe die het modelandschap wel eens zou kunnen beïnvloeden. Kuch –Elle.be is profetisch- kuch!