Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 10 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Mini-me invasie op de modeweken, een nieuwe samenwerking voor Christian Lacroix en de eerste informatie over Victoria's Secret jaarlijkse show is bekend. Verder is het Nederlandse topmodel Bette Franke officieel geen vrijgezel meer en gaat Margherita Missoni voortaan als moeder door het leven.

Christian Lacroix leent zijn potlood graag aan andere labels. Nadat hij op de Parijse coutureweek een lijn ter ere van Elsa Schiaparelli onthulde, tekent hij nu een minicollectie in samenwerking met Petit Bateau en de Parijse Opera. Een verrassende combinatie. De  beperkte lijn zal vanaf 6 december te koop zijn in Petit Bateau winkels en de boetiek van Opéra Garnier in Parijs. Wie het werk van een legendarische couturier aan de zachte prijs van onderlijfjes wil inslaan, is bij deze gewaarschuwd.

Wat Victoria Beckham kan, kan Alexander Wang ook. Beckham vond op haar show in New York de perfecte charme ambassadrice in dochtertje Harper, die zelf het hart van Anna Wintour wist te ontdooien. Alexander Wang antwoordde met een eigen charme offensief, verpersoonlijkt door zijn serieus schattige nichtje Aila. De vierjarige peuter kwam als ware street koningin de show van haar beroemde oom opleuken, tot grote vreugde van de aanwezige fotografen.

AliaOp 10 december zal het jaarlijkse defilé van Victoria’s Secret plaatsvinden met grote namen als Adriana Lima, Doutzen Kroes en Candice Swaenepoel. Ook de Britse hoogvliegers Cara Delevingne en Jourdan Dunn werden opnieuw gevraagd na hun succesvolle debuut vorig jaar. Grote afwezige: Miranda Kerr, nochtans één van de bekendste gezichten van het merk. Officieel legt het model zich dit jaar liever toe op haar verantwoordelijkheden als moeder, officieus klinken ontslaggeruchten steeds luider. Eerder dit haar staken hardnekkige roddels over haar vermeende divagedrag immers  de kop op, hopelijk zal het haar felbegeerde Angel status niet gekost hebben. Het beroemde lingerielabel gaf ondertussen ook een paar schetsen voor het defilé vrij. Die beloven opnieuw een extravagant hoog showgehalte.

Eindelijk goed nieuws voor Margherita Missoni, die eerder dit jaar afscheid moest nemen van zowel haar grootvader als haar oom. De 30-jarige erfgename van het gelijknamige modehuis is bevallen van haar eerste kind, Otto Hermann Amos -waarschijnlijk vernoemd naar de onlangs overleden Ottavio Missoni. Margherita, die daags voor de bevalling nog haar arm brak, kan nu eindelijk genieten van wat familiegeluk. Ze kondigde de geboorte van haar zoontje aan door op Instagram een op maat gemaakte sweater met zijn naam te posten. Dat is alvast één baby die er heel zijn leven warmpjes bij zal zitten.

Ook Bette Franke heeft  reden tot feesten. Het Nederlandse topmodel stapte dit weekend in het huwelijksbootje met haar grote liefde, de wetenschapper Ilja Cornelisz. Dat die laatste geen model, noch deejay of acteur is, illustreert nog maar eens de bekende nuchterheid van onze noorderburen. Zo ook de jurk: hoewel het 23-jarige model reeds voor de grootste namen mocht poseren, koos ze voor een romantisch maar naamloos ontwerp. Zo kan het ook.