Afgestudeerden La Cambre aan de slag bij Louis Vuitton en Balenciaga

Gepubliceerd op 10 september 2013 door Isabelle
Afgestudeerden La Cambre aan de slag bij Louis Vuitton en Balenciaga

La CambreOpnieuw een talentvol duo van eigen bodem dat onderdak vindt bij de groten der aarde. Anaïs Lalu en Michèle Bagdassarian, beiden net afgestudeerd aan de modeschool van La Cambre, vervoegen de rangen van respectievelijk Balenciaga en Louis Vuitton.

We vergeten wel eens dat designers –vooral bij belangrijke modehuizen- op een uitgebreid team ontwerptalent achter de schermen kunnen rekenen. Teams die niet zelden een paar Belgen tellen. Ook nu weer krijgen twee landgenoten voet aan grond bij grote labels.

Wie?

Anaïs Lalu wist afgelopen juni te scoren met een opmerkelijke eindejaarscollectie. Pubers, uniformen majorettes en een vleugje melancholie: dat is de geslaagde mix die je een plaatsje in de Balenciaga familie oplevert. Lalu zal er werken naast de Laurent Edmond, die eveneens de knepen van het vak aan de Brusselse modeschool leerde.

2
Michèle Bagdassarian studeerde dan weer af in theatrale sferen. Haar eindejaarscollectie was gebaseerd op de film noir van de jaren veertig, mysterieus en sensueel dus. Mysterieus, want verwarrend met tegenstrijdige creaties van geweven leer en blote ruggen. Een gesofisticeerde aanpak die niet onopgemerkt voorbij ging en haar een job bij Louis Vuitton garandeerde.
3Beide dames gaan dit seizoen nog aan de slag, de vruchten van hun werk mogen we binnenkort dan ook verwachten.