Anna Wintour bant Miley Cyrus van Vogue cover

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Anna Wintour bant Miley Cyrus van Vogue cover

WorldClient

Het ziet ernaar uit dat we Miley Cyrus niet snel op de cover van de Amerikaanse Vogue zullen zien. Dat heeft het voormalige Dinsey-sterretje te danken aan het gewaagde optreden dat ze twee weken geleden tijdens de VMA's gaf. Vogue hoofdredactrice Anna Wintour was niet onder de indruk en bant de 20-jarige zangeres dan ook van haar cover.

Jammer voor Miley, want het is net dat bevoorrechte plekje op het toonaangevend modeblad waarmee ze haar status als wereldster kan verzilveren. En was dat niet net waarnaar Miley Cyrus zo hard op zoek was? Komaf maken met haar verleden als Disney-ster Hannah Montana? Erkenning krijgen van de groten der aarde?

Vast staat alvast dat Anna Wintour niet langer bereid is om Miley Cyrus op te nemen in het selecte clubje van 'Vogue coversterren'. Geen diepte-interview, geen glamoureuze shoot en geen mogelijkheid om zich te meten met wereldsterren als Beyoncé, Lady Gaga of Katy Perry. Wintour was niet te spreken over Miley's optreden tijdens de meest recente edities van de VMA's en zou de hele performance als 'smakeloos' bestempeld hebben. Gevolg: de bekendste bob uit de modewereld schrapte de cover van het decembernummer en weigert Cyrus als nieuw mode-icoon naar voren te schuiven. Een sneu gevolg van een wilde 'Party in the USA?'