Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 6 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsMeer info over het aanstormende tijdschrift van Net-a-Porter, verandering aan de top van Diesel Black Gold en de terugkeer van Tamagotchi. Ali Lohan zet haar eerste stapjes op de catwalk en Rachel Zoë is opnieuw zwanger.

 
Het printmagazine van Net-a-Porter zal weinig verrassend ‘Porter’ heten. Het lanceren van een eigen tijdschrift ligt al langer op tafel bij de succesvolle online retailer, een project dat meer en meer vorm krijgt. De eerste editie ervan zou in februari 2014 uitkomen onder het toeziende oog van Lucy Yeomans, voormalige redactrice van de Britse Harper’s Bazaar. Het magazine verzamelt redacteurs, stylisten en fotografen van over de hele wereld om in 300 pagina’s het beste van zichzelf –en hun stijl- te geven. Porter maakt daamee het media aanbod van Net-a-Porter compleet, dat reeds over een online magazine, The Edit, beschikt.

 
Diesel Black Gold krijgt een nieuwe creatief directeur in Andreas Melbostad, eerder verantwoordelijk voor de vrouwenlijn van het label. De Noor verdiende eerder zijn strepen bij Donna Karan, Calvin Klein, Nina Ricci en Yves Saint Laurent. Melbostad blijft actief in de vrouwenlijn, maar krijgt ook de mannencollecties én het imago van Diesel Black Gold op zijn bord. Hij zal nauw samenwerken met Nicola Formichetti, die nog steeds algemeen artistiek directeur van Diesel is.

Rachel Zoê is zwanger van haar tweede kind. De styliste raakte bekend om haar typische boho chic stijl en de schare beroemdheden die ze kleedt. Nicole Richie, Keira Knightley, Kate Hudson, Cameron Diaz,…: het zijn maar een paar grote namen die bij Zoë komen aankloppen. Het ziet ernaar uit dat zoontje Skyler, een stijlicoontje op zich, binnenkort een concurrerend broertje of zusje mag verwachten.

De Tamagotchi is terug, maar niet zoals je zou verwachten. Straks moeten we ons niet (opnieuw) bekommeren om het wel en wee van een digitaal huisdiertje, wel kunnen we ons hullen in volwaardige Tamagotchi stijl. Het Japanse bedrijf heeft immers een deal getekend met het Amerikaanse Mighty Fine om haar eigen kledinglijn te ontwikkelen. Shirts, bodysuits, jurken, broeken in schoenen in de knotsgekke stijl van onze beste –of was het slechtste?- jeugdherinnering: hot or not?

De Lohans zijn terug, in grote getalle deze keer. Lindsay en haar dolgedraaide momager Dina moeten voortaan de spotlights delen met Ali, die voor het eerst als model te zien is op New York Fashion Week. Gisteren liep het 20-jarige zusje van haar eerste grote show voor het label Saint of the Zodiac. Dat deed ze in een zwarte creatie, compleet met barokke kroon. Grote zus Lindsay zat in het publiek en zag er opvallend gezond uit. De roodharige actrice heeft duidelijk haar ronde vormen en goede humeur van weleer terug en dat wordt wereldwijd toegejuicht.