Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 5 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsKate Upton is model van het jaar, naamgenote Moss speelt met glow in the dark en The Hunger Games lanceert een kledinglijn. Duistere details over David Beckhams verleden én een gloednieuwe concept store in Brussel maken het aanbod compleet.

Vanavond opent Siblingsfactory de deuren, een gloednieuwe concept store in hartje Brussel. Merken die nooit eerder voet aan grond kregen in België ((A Peace Treaty, Commune de Paris, Mads Norgaard, Yvonne Leon, Studio Nicholson om maar een paar namen te noemen), een boekenhoekje (scoort altijd hoog op onze radar) maar ook driekwart van de deco staan er ter beschikking van jou (en je portefeuille).
Oude Graanmarkt 31, Brussel

Kate Upton blijft verrassen. Het 21-jarige model is uitgeroepen tot ‘model van het jaar’ en laat daarmee geduchte tegenstanders als Cara Delevingne, Karlie Kloss en Jourdan Dunn achter zich.  Nochtans blijft Upton, hoogblond en goed voorzien van poten en oren, niet van tegenstand gespaard. De Amerikaanse krijgt heel wat kritiek op haar “te commerciële” looks en voluptueuze figuur. Volgens critici hoort het model, dat bekend werd dankzij haar sexy optreden in het befaamde magazine Sports Illustrated, niet thuis in de wereld van high fashion. Kritiek die mode experts niet lijken te delen, Upton was het afgelopen jaar immers de covergirl van verschillende Vogue edities, Vanity Fair en andere belangrijke tijdschriften. Een hele overwinning voor het “meisje met de ronde boezem”!

 
The Hunger Games krijgt een modieus staartje. Een kledinglijn, geïnspireerd op de zogenaamde capitol couture uit de filmreeks én ontworpen door kostuumontwerpster Trish Summerville  is binnenkort beschikbaar op Net-a-Porter. Wanneer de lijn precies online komt, is nog niet zeker. Verwacht wordt dat het rond de wereldpremière van Catching Fire, het tweede luik van de reeks, gepland op 22 november, zal gebeuren. Perfect op tijd om je kerstlook volledig af te stemmen op de excentrieke stijl van Effie Trinket en co.

Wist je dat… David Beckham Natalia Vodianova ooit heeft afgewezen? Dat heeft Calvin Klein in een recent interview onthuld. De ontwerper benaderde de voetbalster om naast Vodianova te schitteren in één van zijn ondergoedcampagnes, maar Beckham bedankte vriendelijk. Reden? Hij was volgens zijn management te bekend en zou het Russische model in de schaduw zetten. Die arme Vodianova deed het dan maar met een andere -minder befaamde- voetballer, terwijl Beckham enkele jaren later wél voor Emporio Armani Underwear poseerde naast vrouwlief Victoria. Zij werd blijkbaar sterk genoeg bevonden om hem het hoofd te bieden.

Kate Moss, Naomi Campbell en Kylie Minogue kropen achter de tekentafel. Zij gaven de klassieke Adidas sneaker een make-over om geld in te zamelen voor Stonewall, een Britse vereniging die de rechten van holebi’s verdedigt. De schoenen worden vanmiddag online geveild. Leuk om te zien wie van deze mooie snoetjes ook echt ontwerptalent heeft. Wij kunnen Moss’ glow in the dark projectje wel smaken, de chaos die Campbell en Minogue tevoorschijn toverden daarentegen…

Kate Moss
Kate Moss
Kylie Minogue
Kylie Minogue
Naomi Campbell
Naomi Campbell