Sterrenstyliste: “Olsen Twins zijn oplichters”

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Sterrenstyliste: “Olsen Twins zijn oplichters”

OlsensDe succesvolle Hollywood styliste Lysa Cooper heeft na een jarenlange carrière heel wat te vertellen over sterren en hun designambities. Al is dat zelden positief.

 

 
Cooper werkte reeds samen grote sterren als Kanye West, Rihanna en Beyoncé. Die laatste is één van de enigen waarvoor ze een compliment kan opbrengen (“ze is oprecht lief”), Rihanna’s eigen ego botste dan weer met dat van Cooper en aan West maakt ze niet eens woorden vuil.

 

 
Deze maand geeft ze in een interview met Vogue Italia te kennen wat ze van beroemdheden vindt die een kledinglijn lanceren: “Bulshit!” Slik. Kan er dan helemaal niemand op haar goedkeuring rekenen? Toch wel: de Olsen zussen boeren met hun lijn The Row niet slecht, zo vindt ze, al is dat succes volledig op diefstal van andermans talent gebouwd:

 

 
“De enigen die het enigszins goed doen, al haat ik het dit te zeggen, zijn onze meiden, de tweeling. The Row. De sleutel van hun succes ligt echter in het oplichten van de ontwerpers die ze inhuren. Veel meer dan ‘ja’ of ‘neen’ hoeven ze niet te doen. Bovendien zijn ze de besten in het kopiëren van anderen, zoiets heb ik nog nooit gezien. Ze deden het reeds met Rick Owens en Ann Demeulemeester. Maar goed, ze zijn er tenminste goed in…”

Lysa Cooper

Het gebeurt niet vaak dat iemand openlijk tegen de populariteit van de mini-ontwerpers ingaat. Wereldwijd worden ze immers bejubeld als avant-garde, geniale ontwerpers die een topproduct op poten hebben gezet. Benieuwd wat Cooper over de lijn van Victoria Beckham zou zeggen.