MUST VISIT: Sens d’Or in Gent

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
MUST VISIT: Sens d’Or in Gent

Sensd'Oropening
Wie tijdens een middagje shoppen in de Gentse Vlaanderenstraat belandt, doet er goed aan zijn of haar neus te volgen. Een welriekend geurspoor leidt je ongetwijfeld naar Sens d'Or, de recent geopende nicheboetiek voor parfum en cosmetica. Een feestje voor je zintuigen.

Op zoek naar een uniek parfum dat écht bij je past? Wil je een antwoord op die prangende vraag over het aanbrengen van eyeliner? Met een bezoekje aan Sens d'Or, een nieuw beautyparadijsje in Gent, sla je twee vliegen in een klap. Naast de volledige collectie van het Amerikaanse make-upmerk MUD (Make-Up Designory), kunnen parfumliefhebbers zich hier sinds kort onderdompelen in de wondere wereld van bijzondere geurtjes.

LEES OOK: MUD opent eerste pro shop in Gent

Liefde op de eerste snuif
Het is niet toevallig dat eigenaars Nathalie en Gianni (die ook samen de twee Belgische MUD-scholen leiden) het make-upgamma uitbreidden met bijzondere nichegeuren. De vonk sloeg immers helemaal over toen bleek dat ze beiden hetzelfde Amouage parfum droegen tijdens een eerste avondje uit. De liefde voor speciale geurwatertjes hadden Nathalie en Gianni dus al gemeen, het resultaat van hun gezamenlijke passie is nu toegankelijk voor iedereen die genoeg heeft van het overaanbod in grote, onpersoonlijke parfumketens.

Advies van een pro
Omdat het nu eenmaal niet eenvoudig is om die perfecte foundationtint of dat ene geurtje te vinden, kan je bij Sens d'Or steeds rekenen op professioneel advies van de winkelmedewerkers. Shopverantwoordelijke Nick behaalde zijn diploma aan de Make-Up Designory school en heeft net als zijn bazen een passie voor aparte en verrassende geuren. Die 'degusteer' je hier trouwens in een wijnglas, op die manier kan je de aroma's ten volle opsnuiven. Net zoals bij een wijndegustatie is het niet aangewezen door te slikken!

Opening Night!
Hoewel Sens d' Or al even open is, was dat heuglijke feit nog niet in stijl gevierd. Vorige week rolde de nicheparfumerie de rode loper uit voor de pers en MUD-ambassadrices Evy Gruyaert en Emma Gelaude. Ook parfumexpert en -liefhebber Lieven Debrauwer haalde zijn mooiste rode pak uit de kast voor een avondje vol kleur en inspirerende geurtjes.

Niche Parfumerie Sens d'Or
Vlaanderenstraat 116
9000 Gent
09/278 09 78