Getest: remodelage massage tegen cellulitis

Geüpdatet op 21 oktober 2014 door Isabelle
Getest: remodelage massage tegen cellulitis

martine de richeville

“Het zal in het begin  wat onaangenaam aanvoelen.” Die woorden, zo eufemistisch verpakt door de vriendelijke receptionist, galmen in mijn hoofd terwijl ik voor de 50ste keer op rij keihard wordt geknepen. Lijden om mooi te zijn, het was nog nooit zo waar…

Eventjes de situatie schetsen: ik test op een blauwe maandag de revolutionaire remodelage techniek van de Franse Martine de Richeville uit. Zij kneep de voorbije 15 jaar honderden vrouwen richting een strakker lichaam en neemt mij vandaag onder handen. De beschrijving “anti-cellulitis massage” klonk oorspronkelijk heerlijk ontspannend, de realiteit is dat heel wat minder.

Zover voor mijn klaagzang. Stoere meiden huilen niet. Even op de tanden bijten. Na een tijdje voel je de pijn niet meer. Gewapend met die mantra’s onderga ik de rest van de behandeling.

Over naar de wetenschappelijke feiten: de zogenaamde manuele remodelage is ontwikkeld om het silhouet te verfijnen en het lichaam te zuiveren van afvalstoffen –diezelfde stoffen die zich ophopen in je onderste huidlagen en voor de zogenaamde sinaasappelhuid zorgen.

remodelage

Door systematisch te huid te kneden –en dit over het hele lichaam- wordt er in de diepte gewerkt, daar waar het cellulitisweefsel zo hardnekkig zit vastgeroest. Het wordt dus los gekneed, waardoor je bloedcirculatie verbeterd wordt en je huid nogal letterlijk opnieuw kan ademen. Dit bestrijdt niet alleen cellulitis, maar gaat ook de veroudering van de huid tegen én zorgt voor een stralende teint. Het helpt je ook sneller vet te verliezen, de voordelen stapelen zich op! Een uurtje pijn lijden heb ik er achteraf wel voor over…

Leuk extraatje: de grondig verbeterde bloedsomloop heeft ook een gunstig mentaal effect. Je bent beter bestand tegen stress, elimineert sneller afvalstoffen en je immuunsysteem wordt sterker. Resultaat: je voelt je na één behandeling al een hoop lichter en helemaal zen. Voeg daar nog “extra gelukkig” aan toe, alleen al omdat je niet langer in elkaar wordt gekneed…

Het goede nieuws: na één beurt voel je letterlijk reeds het verschil! Daar waar je cellulitis afneemt, neemt ook de pijn af. Dat wil zeggen dat je bij beurt drie haast niets meer voelt, een mooi vooruitzicht!

Sinds kort bestaat de behandeling ook voor het gelaat, een verfrissende massage die rimpels voorkomt (ook op de huid van je decolleté, een zone die maar al te vaak wordt vergeten!) en je gezicht van een jeugdige boost voorziet.

Ook testen? Klik hier voor meer info.