Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 3 september 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsRick Owens duikt het nachtleven in, Kate Bosworth trouwt in romantische western stijl en Miley Cyrus krijgt de geestelijke vader van de schuimvinger op haar dak. Verder claimt Maison Martin Margiela een nietszeggend stukje internet op en promoot H&M vintage mannenondergoed als casual daywear.
Goed nieuws voor Londenaars en toeristen die graag dansen in “groezelige donkere plekken”: Rick Owens plant een Londense versie van zijn Parijse Spotlight Club, naar eigen zeggen om het tekort aan nachtelijk vertier in de Britse hoofdstad tegen te gaan. “Verwacht je aan niets buitengewoons, enkel een sporadisch dansfeestje onder vrienden,” wil de Amerikaanse ontwerper nog kwijt aan de Britse Vogue. Wanneer de club precies de deuren opent, kan nog niet gezegd worden.

Martin Margiela en Converse, wiens mysterieuze samenwerking vorige week wereldwijd werd aangekondigd, zijn erin geslaagd de meest nietzeggende teaser ooit te maken. Precies tien seconden, een schoen die door een muur vliegt en een dramatische "coming soon": dat is hoe je zonder ook maar enige boodschap je plekje op het internet verovert.

H&M duikt de archieven in. De Zweedse modegigant laat zich voor de mannenlijn "Mauritz Archive" inspireren door de kleerkast van oprichter Mauritz Widforss. Wat dat geeft? Scandinavische retro én  thermisch ondergoed, door de goede man gedragen als zijnde, maar voor de hedendaagse mannelijke klant bedoeld als gewone broek... Voor de sceptici: David Beckham is al langer fan van de look.

Kate Bosworth mag zich officieel mevrouw Michael Polish noemen. De twee huwden afgelopen weekend tijdens een besloten ceremonie op een ranch in de Amerikaanse staat Montana. De bruid droeg een bustier jurk van Oscar de la Renta, die ze ‘s avonds inruilde voor een ander exemplaar met bloemenborduursels van de ontwerper. Het huwelijk, volledig uitgewerkt in romantische western stijl, werd georganiseerd door Martha Stewart Weddings magazine. Dat laatste was ook verantwoordelijk voor Blake Lively’s geheime trouwpartij.

Opschudding in de wereld van handschoenen.  Steve Chmelar, uitvinder en patenthouder van de “schuimvinger” – de reusachtige hand die fans van menig Amerikaans sportevent om de arm dragen- is niet te spreken over Miley Cyrus’ felbeproken optreden op de VMA’s vorige week. Volgens de man heeft kleine Miley zijn geesteskind, "een icoon van de Amerikaanse cultuur", ernstige schade toegebracht. “Gelukkig is de schuimvinger sterk genoeg om dit incident te overleven,” verklaarde hij moedig aan Fox News. Eind goed al goed. Hoe zit het echter met dat andere icoon, Walt Disney, tot voor kort vertegenwoordigd door de 20-jarige rebel die ooit als Hannah Montana door het leven ging? Fingers crossed voor Mickey Mouse!