Het hondenleven van Choupette

Geüpdatet op 20 mei 2019 door Laure Vandendaele
Het hondenleven van Choupette

Choupette, de kat van Karl Lagerfeld, blijkt al een even grote schnabbelaar als haar baasje. Wanneer het wereldberoemde gezelschapsdier even geen ongezouten meningen het web op zwiert, klust de wollige viervoeter bij als model. Het hondenleven van een wereldberoemde kat.

Katten doen doorgaans waar ze zin in hebben.  Arial yoga in je nieuwe gordijnen, zonder enige gêne in het midden van de woonkamer hun toilet maken en je doen en laten met een verveelde blik gadeslaan. Eén arrogante oogopslag van een kat is bij momenten voldoende om de zin van je eigen bestaan in vraag te stellen. Choupette, de wereldberoemde Birmaan van ontwerper Karl Lagerfeld is te gedistingeerd om in gordijnen te hangen en heeft personeel om haar crèmekleurige vacht in topvorm te houden. Een verzorgd voorkomen is immers niet onbelangrijk voor de populaire internetkat. Choupette groeide inmiddels uit tot de Cara Delevingne onder de viervoeters. Met af en toe een schandaaltje, een resem modellenopdrachten en de occasionele covershoot, hebben beide chouchous van Karl wel het een en ander met elkaar gemeen.

Spitspoes
Weinig soortgenoten doen het de vleesgeworden aristocat na: Choupette is namelijk het nieuwe gezicht van de Opel-kalender, waarvoor de kat als een volleerd model op de motorkap van een Corsa poseert. Waarom de Duitse autofabrikant dit keer een échte spitspoes op de kalender wou? ‘Simpel, de formule ‘supermodel op auto’ begint langzaamaan wat saai te worden’, klinkt het bij Opel. Het cliché ‘werk nooit met dieren of kleine kinderen’ ging in het geval van Choupette niet op. Geen divastreken en kattig gedrag op de set, baasje Karl Lagerfeld – tevens de  fotograaf van dienst - leidde de hele shoot in goede banen. ‘Choupette deed het fantastisch – precies wat ik van een ster zou verwachten. Ze was relaxed, of ze zich nu achter het stuur of op het dak van de Opel bevond. Ze was helemaal niet gespannen. Na afloop heeft ze echter twaalf uur geslapen,’ aldus Lagerfeld.


Social media minoe
Ook op het net laat Choupette van zich horen. Met meer dan 29000 volger op Instagram en bijna 43000 volgers op Twitter behoort Choupette (@ChoupettesDiary) tot het select clubje van populaire internetkatten. In tegenstelling tot Lil Bub en Grumpy Cat – die het doorgaans van hun schattigheid moeten hebben – heeft Choupette haar populariteit vooral aan haar grappige uitspraken en ongezouten meningen (en bovenal aan een clevere community manager) te danken. Zo kon Choupette het niet laten onlangs een kattige tweet over Hudson Kroenig, dat andere schattige uithangbord van Chanel, de wereld in te sturen. Nadat Cara Delevingne knuffelend met Karl werd gefotografeerd, liet Choupette via Instagram weten dat het model maar beter uit de buurt van ‘hààr daddy’ kon blijven. Als daar maar geen catfight van komt.

Kattig much?/instagramchoupettesdiary
Kattig much?/instagramchoupettesdiary

Fashionicoon
Een beetje celebrity of internetfenomeen kan tegenwoordig niet zonder een eigen boek. De eigenzinnige memoires van Choupette konden dan ook niet uitblijven. In ‘Choupette: The Private Life of a High-Flying Fashion Cat’ deelt de poes haar inzichten over mode, voeding, beauty en geeft ze advies over hoe je als kat in stijl de wereld rond reist.
Ook een verplicht nummertje op het pad naar werelddominantie: de eigen make-upcollectie en modelijn. Shu Uemura doopte de Choueptte tot muze van de kerstcollectie met de toepasselijk naam ‘Glamourpuss luxury’. Volgende maand ligt ‘The Monster Choupette’-collectie, de door Karl Lagerfeld ontworpen kleding- en accessoirelijn met – hoe kan het ook anders- Choupette als inspiratiebron in de winkels.

BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE COLLECTIE

Covergirl
Het tot covermodel van Vogue schoppen, is dat niet de droom van elk beginnend topmodel ?(of die van elke twijfelachtige realityster, goed gedaan Kimmie!) Hoewel het zelfs voor vele fotogenieke meisjes vaak bij dromen blijft, kan Choupette ook deze ‘verwezenlijking’  intussen van haar lijstje schrappen. In 2013 schonk de Duitste Vogue Choupette, weliswaar in het charmante gezelschap van Linda Evangelista, een plaatsje op de voorpagina van het modeblad.  Choupette heeft er zelfs geen uitspraken over gedaan maar de coverkat vond het vast bijzonder fijn eens geaaid te worden door iemand die niet altijd lederen handschoentjes aan heeft.

choupette-vogue-cover

Negen levens
Wat brengt de toekomst verder nog voor Choupette? Wie zal het zeggen. Maar met maar liefst negen levens op de teller, hebben we het laatste van Karls  (zelf blijkbaar eigenaar van het eeuwige leven, hoe oud is die man?) levenspartner nog niet gezien. Miauw.

Miauwkes
Miauwkes