NIEUW IN BRUSSEL: Conceptstore Siblingsfactory

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
NIEUW IN BRUSSEL: Conceptstore Siblingsfactory

opening siblings

De Brusselse Dansaertwijk is alweer een interessant adresje rijker: vanaf 5 september openen Marie de Moussac en Aymeric Watine er hun conceptstore Siblingsfactory op de Oude Graanmarkt 31. Een plaats waar mode voor hem en haar, kunst en design mekaar ontmoeten en versterken. Ook tijdelijke tentoonstellingen en een café bibliotheek maken van Siblingsfactory de nieuwe hotspot van Brussel.

WAAR
Een nieuwe conceptstore van 200m2 bedacht door de Belgische architect Julien De Smedt.
www.jdsa.eu

Foto's: Nico Neefs
Foto's: Nico Neefs

HET CONCEPT  
Bij SIBLINGSFACTORY vindt men een samenhangende en intelligente mix van mode, design en hedendaagse kunst. Men kan er terecht voor een uitgekiende selectie aan mode en accessoires voor hem en haar, tentoonstellingen, vintage meubelen en design, een kopje thee en een bibliotheek met arty magazines.
Deze “factory” die volledig gewijd is aan de creatie wil zowel de gevestigde waarden voorstellen als jong talent steunen.

Siblingsfactory_credit_NicoNeefs_5.174703

HUN ENGAGEMENT
SIBLINGSFACTORY is een “Charity Shop” en steunt “Afghanistan Demain”, een stichting die de straatkinderen van Kaboul helpt. De concept store zal jaarlijks een deel van hun winst aan de stichting schenken.
www.afghanistan-demain.org

Siblingsfactory_MariedeMoussac_AymericWatine_credit_NicoNeefs_portrait.175116

MODE  
Een uitgelezen selectie merken voor hem en haar die grotendeels nog niet in België te koop zijn. Selectie Herfst/Winter 2013:
A PEACE TREATY, CACHAREL, CHARLES PHILIP, COMMUNE DE PARIS, CUISSE DE GRENOUILLE, CUSTOMELLOW, GLOVERALL, HEIMSTONE, HENTSCH MAN, LE MONT SAINT MICHEL, MADS NORGAARD, MONSIEUR LACENAIRE, REIKO, SANDQVIST, STUDIO NICHOLSON, THREE ANIMALS, TL-180, WAITING FOR THE SUN, YVONNE LEON

Siblingsfactory_credit_NicoNeefs_2.145155

DESIGN
We vinden er stukken uit de jaren '50 en '60, van een mooie oude tafel of zetel tot industriële meubels en de fabuleuze verlichting van Marine Breynaert.

BIBLIOTHEEK
Een café met een selectie  « Arty » magazines.

GALERIE
Tentoonstellingen van hedendaagse kunst en design, in samenwerking met de Brusselse kunstevenementen, zoals Art Brussels.

SIBLINGSFACTORY
Oude Graanmarkt, 31
1000 Brussel
T.: +32 (0)2 503 60 71
www.siblingsfactory.com