Wellnesstip: Thermae Grimbergen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Wellnesstip: Thermae Grimbergen

TG_Beauty_massage_01_1

Thermae Grimbergen blijft evolueren. Het unieke wellness-oord op een steenworp van Brussel pakt uit met een compleet vernieuwd wellnessgedeelte in Aziatische sfeer. Ook in het aanpalende schoonheidsinstituut werden enkele nieuwe verzorgingen en massages op het menu gezet.

Stel: u zit met zenuwen zo strakgespannen als de veters van een Victoriaans korset. Dan kan een bezoek aan Thermae Grimbergen helpen om lijf en leden weer zo soepel als de slappe koord van een perfect balancerende koorddanseres te krijgen. Je kan er in je allereigenste blootje genieten van sauna's en allerhande brubbelbaden, binnen of buiten. Voelt u uw toch net iets beter op uw gemak met waterbestendige en strategisch geplaatste vijgenblaadjes, is er ook een vernieuwde badpakkengedeeltje van het wellnessparadijs. Het voormalig Moors getinte deel van de thermen kreeg een complete make-over. Behalve de traditionele hammam werd de volledige inrichting gerenoveerd en gedecoreerd in een Aziatische zen-sfeer. En zo heet het badpakkengedeelte voortaan Sabai, een Thaïse term voor 'ontspanning' en 'rust'. Die keiharde trapeziumspieren worden bij het betreden van de vernieuwde ruimte met lichte tegels, bamboestokken en olifantenbeelden meteen kneedbaarder.

Voor wie het maximum uit een bezoek aan Thermae Grimbergen wil halen, is het aan te raden een afspraak in het schoonheidsinstituut te boeken. Zelf plakte ik een uur durende  gelaatsverzorging met hoofdmassage aan een full body massage waarbij elk spiertje van mijn lichaam stevig doch liefdevol onder handen genomen werd. Een masker met haver zorgde voor intense hydratatie van mijn gelaat, massageolie met honing had dan weer een kalmerend effect op verkrampte spieren in rug en benen.

Moraal van het verhaal: doe jezelf een plezier en stel dat middagje (of nog beter: weekendje!) wellness niet steeds uit. Het is een van die dingen waarvan je altijd zegt: 'dat hadden we veel eerder en dat moeten we veel vaker doen'.

Alle info op www.thermaegrimbergen.com