Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 30 augustus 2013 door Isabelle
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsGent is een concept store rijker, Gucci ontwerpt filmkostuums en Gwyneth Paltrow bekokstooft iets met Stella McCartney. Verder gaat Léa Seydoux naakt en zorgt Kate Middleton once again voor opschudding, deze keer door te winkelen...

De Gentse multimerken boetiek Rewind smijt volgende week de deuren van haar nieuwe shop in shop open. Bij Rewind B.L.C.K. moet je terecht als je houdt van zwarte, conceptuele mode. “Vorm boven kleur” is immers het motto van dit project, waarin de collectie van Rick Owens centraal staat. Rewind is daarmee het derde verkooppunt van de ontwerper in ons land. Naast kledij vind je er ook accessoires en meubels van onder andere Avelon, The Last Conspiracy, A.Friend by A.F. Vandevorst, V Ave Shoe Repair, Konceptkramer.

Dit jaar wist de Prada/Great Gatsby tandem ons te bekoren met betoverende twenties mode, volgend seizoen belooft Gucci voor knallende mode op het grote scherm te zorgen.  Frida Giannini kroop achter de tekentafel voor de kostuums van de racefilm Rush. Het verhaal speelt zich af in volle jaren zeventig en krijgt Olivia Wilde in de hoofdrol: twee redenen om nu al helemaal wild te worden. Gucci kan rekenen op een rijke geschiedenis en oogstte vooral in de seventies veel succes. Giannini dook dan ook de archieven van haar modehuis in en weet ons met een eerste schets nu al te overtuigen.

Stella McCartney heeft veel vriendinnen in de showbizz en is niet bang om met hen nieuwe projectjes op te richten. Zo doen zij en BFF Gwyneth Paltrow tegenwoordig mysterieus in verband met een nakende samenwerking. Enige dat ze kwijt willen: het heeft iets met Gwynnie's lifestyle site Goop te maken. Verdere info volgt in september, mysterie mysterie...

De Franse actrice en Prada muze Léa Seydoux gaat volledig naakt op de cover van het tijdschrift Jalouse - lees: zonder make-up. Een verrassende wending voor de vrouw die onlangs nog schitterde als vintage babe in de romantische kortfilm Eau de Candy. Het blijft ons een raadsel waarom ze voor de weinig flatterende foto koos, ook al juichen we haar anti-fotoshop statement toe.

Over het kanaal heeft Kate Middleton eens te meer voor een kleine mediarel gezorgd, al kan je haar moeilijk verwijten haar boodschappen te doen: de royal werd maandagochtend op de parking van een grootwarenhuis gefotografeerd. Een doodgewone activiteit, zij het dat Kate nooit zomaar iets kan doen. “Drama” van de dag: de jonge moeder lijkt op wel erg korte tijd haar lijntje van weleer te hebben teruggevonden en dat leidde tot heftige discussies in de pers, inclusief analyses van de inkopen van de hertogin. Volgens de krant Daily Beast kregen verschillende redacties ondertussen boze telefoontjes van het paleis over de absurde toestand. Kate zelf maakt alvast vorderingen: vorig jaar draaide de hetze rond haar topless foto's, dit jaar rond de inhoud van haar winkelkar. Volgend jaar misschien gewoon…niets?

te