M.A.C gaat in zee met 80’s icoon

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
M.A.C gaat in zee met 80’s icoon

Photo of Brooke Shields

M.A.C Cosmetics pakt keer op keer uit met verrassende collecties. Binnenkort ligt zelfs een op Marge Simpson-geïnspireerde lijn in de winkel! Maar ook een ander Amerikaans icoon mocht met de mensen van M.A.C aan de ontwerperstafel zitten.

 WIE? Voormalig kindsterretje, actrice en model Brooke Shields (49)

JE KENT HAAR VAN?

  • haar wenkbrauwen. Voor Cara Delevingne de ambassadrice van 'de prominent aanwezige wenkbrauwen' van haar generatie werd, was Brooke Shields hét absolute brow icon.
  • de Calvin Klein-reclames. Kate Moss is niet de enige die haar carrière als model aan de iconische jeanscampagnes van het merk heeft te danken. Shields choqueerde de goegemeente met het intussen legendarische zinnetje "Want to know what comes between me and my Calvins? Nothing". Gewaagd, zeker omdat Brooke toen slechts 15 jaar was.

  • The Blue Lagoon. Volgens filmsite IMDb verdient de filmklassieker slechts 5,6 op 10, een score waar we het allesbehalve mee eens zijn. Nog niet zo heel gek lang geleden konden we de VHS-opname van de film niet vaak genoeg in onze de videospeler duwen. Wij wilden net als de mooie Brooke onze dagen in een van schelpen gemaakte bikini op een onbewoond eiland slijten. Los van het feit dat ze plots het bed met haar zogenaamde broer in bed duikt en onder een waterval door een enge man bepoteld wordt, koesteren we enkel mooie herinneringen aan de film. Model Milla Jovovich was de ster in sequel 'Return to the Blue Lagoon ' maar alle verlaten stranden ten spijt werd het niet hetzelfde.

 

  • Lipstick Jungle. Het gat dat 'Sex & the City' achterliet moest gedicht. In 2008 deden Brooke Shields en twee vriendinnen een verdienstelijke poging om Carrie & co te doen vergeten. Maar dat is niet gelukt. Het grote succes van 'Lipstick Jungle' bleef uit en de serie verdween na twee seizoenen van de buis.

 

  • Hannah Montana. Brooke Shields is de moeder van Miley Cyrus. Niet in het echt uiteraard, Brooke speelt de rol van Miley's moeder in televisieserie Hannah Montana. Mocht Brookes Miley's echte moeder geweest zijn, zou er op het podium vast heel wat minder uitdagend gedanst en getwerkt worden.

ShieldsMontana

  • Book Shields. Brooke komt ook aan de bak als schrijfster. Momenteel werkt ze aan haar zesde boek. Brooke is altijd heel open geweest over haar postnatale depressie en verwerkte haar trauma met een boek.
  • Haar collectie voor M.A.C. Brooke liep op een make-uploze dag James, het creatief directeur bij M.A.C, tegen het lijf, niet veel later vroeg hij haar de nieuwe Icons Collectie te ontwerpen. En daar was Shields bijzonder blij mee. 'Ik ben al jaren grote fan van M.A.C Cosmetics. Ik ben dol op de collectie en het is het gewoon een leuk merk. Dit project was een welkome verandering voor mij omdat niet eens niet alleen het gezicht van de collectie was. M.A.C verwachtte veel input en wou dat het echt mijn collectie werd. Ik was nauw betrokken bij elke stap van het proces.', zegt Shields.
    Inspiratie haalde Brooke uit haar plakboek met gescheurde stukje stof, tekeningetjes, inspirerende vrouwen van vroeger en kleuren. Mijn boek gaf me inspiratie voor twee uiteenlopende make-upmoods. De ene was fris en transparant, de andere verleidelijk en dramatisch. De uiteindelijke collectie is een mix van die twee uitersten.

BrookeShields-AMBIENT-300

brooke-cosmetics

De Brooke Shields-collectie is zal helaas niet in België verkocht worden maar daar vinden wij, kinderen van het internet, natuurlijk wel wat op. Of je boekt een tripje richting Nederland en loopt daar een M.A.C store binnen of je bestelt je favoriete stukken via de website van de Bijenkorf.