FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 27 augustus 2013 door Laure Vandendaele
FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

fashionnews

Tijd voor een overzicht van het luchtige nieuws van de dag. En maak je geen zorgen, Miley Cyrus is in geen velden of wegen te bekennen.

Beginnen doen we met vijf kereltjes wiens aanwezigheid tijdens de VMA's ook niet onopgemerkt voorbij ging. One Direction ronselde voldoende stemmen en mocht zondagavond het maanmannetje voor beste zomerlied in ontvangst nemen. Toch is niet iedereen het eens dat het hier wel degelijk over de 'Best Song Ever' gaat. Toen de vijf jongens hun prijs in ontvangst namen, viel het boegeroep moeilijk te negeren. Sneu voor de jonkies maar gelukkig was er nog Lady Gaga. Het Mother Monster met een allergie voor pestgedrag kwam de jongens na de show een hart onder de riem steken. En het ziet ernaar uit dat de kerels binnenkort alweer hun hoofdjes op de schouders van rondborstige dames kunnen leggen. Het gerucht doet immers de ronde dat One Direction dit jaar de muzikale act van de Victoria's Secret modeshow zal verzorgen. Hoewel de Britse krant 'The Sun' beweert dat de kogel al door de kerk is, houden de hoge pieten bij Victoria's Secret de lippen voorlopig stijf op elkaar. Het lingeriemerk zal de naam van de muzikale gast tijdens de eerste week van oktober bekend maken. Onder meer Justin Timberlake, Rihanna, Bruno Mars, Jay-Z en Kanye West en Justin Bieber deelden in het verleden het podium met de schaars geklede lingeriemodellen.

Zee op televisie. Joe Zee, creatief directeur van de Amerikaanse ELLE, heeft een vierdelige reeks over luxe gemaakt. In ‘Revealing' gaat Zee op zoek naar wat luxe met een mens doet en hoe ver de consument hiervoor bereid is te gaan. Het eerste deel ‘Revealing: Extravagence' wordt op 20 september uitgezonden op de Amerikaanse televisie. KLIK HIER VOOR MEER INFO

Topshop komt naar Parijs. Goed nieuws! Onze favoriete Britse winkelketen zal vanaf oktober niet minder dan 175m2 van het luxewarenhuis Galeries Lafayette inpalmen. In de shop-in-shop vinden Parisiennes (en wij eens dat Thalys ticket geboekt is) naast de verschillende kledingcollecties ook de accessoires (schoenen!) en make-uplijn van het Britse merk. Wie zijn of haar najaarsgarderobe niet in de lichtstad gaat shoppen, kan als virtuele globetrotter nog steeds in de online store terecht.

Belgische herfst bij Opening Ceremony. Niet alleen de blaadjes kleuren deze herfst rood en geel, ook de hippe Amerikaanse kledingshops van Opening Ceremony krijgen de tinten van onze nationale driekleur over zich heen. En dat dankzij onze Belgische modeontwerpers. De eigenaars van Opening Ceremony vulden hun assortiment aan met collecties van gevestigde waarden en jong talent. Zo zullen de collecties van onder meer Dries Van Noten, Raf Simons en Veronique Branquinho, alsook die van La Cambre studenten er in de rekken hangen. Ook de etalages krijgen een Belgisch tintje dankzij een tijdelijke windowexpo van de Belgische stylist David Vandewal.

The Recollection wordt nieuwe kunst- en designtempel in Antwerpen.  En daarmee belooft de Kloosterstraat dat tikkeltje interessanter te worden tijdens een kuiersessie doorheen de Antwerpse binnenstad. The Recollection vult de winkel met 'objects of desire', zorgvuldig uitgekozen door drie curators met een grote voorliefde voor het pure en poëtische.Design en kunst komen hier samen met fashion, een flower corner, boeken en een platform voor jonge talenten. The Recollection opent de deuren tijdens de tweede week van september.