Keira Knightley uit de kleren

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Christin Ho
Keira Knightley uit de kleren

[caption id="attachment_47433" align="aligncenter" width="426"]keiraknightley Keira Knightley, September issue Interview Magazine Foto: Patrick Demarchelier[/caption]

De Britse actrice Keira Nightley is de typische girl next door. Vrij discreet over haar privéleven, geen sterallures en baggy jeans als favoriete kledingstuk. Maar voor de september issue van Interview magazine kwam ze uit haar schulp en verscheen ze topless voor de lens van Patrick Demarchelier. Ontblote borsten met een boodschap.

Met deze actie wil Keira Knightley de Free The Nipple-beweging steunen. Vrouwelijke activisten verzetten zich tegen de censuurwetgeving in Amerika die bepaalt dat het illegaal is om vrouwelijke tepels in het openbaar te tonen, behalve in New York. Waarom moeten mannen hun tepels niet bedekken en vrouwen wel?

keiraknightley1

Knightley is niet de eerste beroemdheid die voor vuurwerk zorgt voor deze actie. Scout Willis, dochter van Bruce Willis en Demi Moore, liep trots met haar blote borsten door de straten van New York om aandacht te eisen voor deze problematiek. De tepeloorlog is ook overgewaaid naar Instagram. De accounts van Rihanna en Grace Coddington, de creatieve directeur van de Amerikaanse Vogue, werden tijdelijk verwijderd, want 'per ongeluk' een tepel laten zien kan niet.