Tutorial: de Franse twist

Geüpdatet op 2 juli 2019 door Isabelle
Tutorial: de Franse twist

tutorial

Haarspelden bij de vleet! Deze week toont onze L’Oréal Professionnel kapper hoe we een Franse twist in onze lokken toveren, en dat blijkt hyper simpel te zijn. 

Een gouden regel voor je begint: net gewassen haar is eigenlijk niet ideaal voor een opsteekkapsel. Reden: je haar is te glad en glijdt meteen weer uit je kunstig opgebouwde coupe. Geen zin in echte vuile lokken? Crêpage de Chignon bootst hun effect na: meer textuur, meer speling én je haar blijft vaster zitten.

Crêpage de Chignon, €20,40
Crêpage de Chignon, €20,40

Spuit het product zowel op de haarwortels als de volledige haarlengten en crepeer die lichtjes met een kam. Je mag dit slordig doen voor een mooi warrig effect.

1/

Trek nu je haren naar achter met je handen –opnieuw voor dat warrige effect- en zet aan één kant van je achterhoofd vast met een lijn speldjes –in de vorm van een halve cirkel. Deze speldmethode is belangrijk om straks de twistvorm te bekomen.

1

2

De twist zelf bekom je door de volledige verzameling lokken nu op zichzelf naar binnen te “rollen” –in de richting van de speldenlijn.

3

Dat zet je opnieuw vast met spelden –langs boven-en onderkant van de twist deze keer.

5

Meestal steekt er nu boven de twist nog een haarlok uit. Verstop die door hem weg te moffelen in de binnenkant van de twist, eventueel met een speldje.

6Klaar om te pronken!

Schermafbeelding 2014-08-20 om 12.23.10

Schermafbeelding 2014-08-20 om 12.23.41

LEES OOK: DE KNOBBELVLECHT TUTORIAL 

LEES OOK: WILDE BEACH WAVES TUTORIAL