ELLE Summer Tour: een dag in Bergen

Gepubliceerd op 18 augustus 2014 door ELLE België
ELLE Summer Tour: een dag in Bergen

Bergen

Onze ELLE Summer Tour draait nog steeds op volle toeren. Vorige week hielden we halt in Bergen. Verborgen in de vele kleine straatjes vonden wij enkele gezellige winkeltjes en restaurantjes.

1. Brunch en Lunch

à La Bonne Heure

à La Bonne Heure

Gezellige bistro met een fris interieur. Het terras is gelegen aan een mooi plein waar je rustig kan genieten van je lunch. Aanrader: de huisgemaakte quiches zijn heerlijk.

Adres: Rue de la Coupe 34, 7000 Mons

Voor meer info, klik hier.

1/

2. Diner

Le Bistro de Jean-Phi

Le Bistro de Jean-Phi

Als je eens in stijl wil gaan eten dan is Bistro de Jean-Phi waar je moet zijn. De kok serveert er gastronomisch hoogstaande gerechten. Ieder seizoen een aangepaste kaart.

Adres: Rue des fripiers 22b, 7000 Mons

Voor meer info, klik hier.

La Petite Couscoussière

La Petite Coucoussière Warm en huiselijk, zo kan je dit restaurant het best omschrijven. Er worden Noord-Afrikaanse en Mediterrane gerechten geserveerd. Op het menu: couscous en chackchouck bereid in een antieke oven.

Adres: Rue des Clercs 7, 7000 Mons

Voor meer info, klik hier.

2/

3. Winkels

Baroc

Baroc Een juwelenwinkeltje in een authentiek pand. Je vindt er sieraden en accessoires in elke stijl en voor elke gelegenheid. Zoek je iets speciaals? Het vriendelijke personeel helpt je graag op weg.

Adres: Rue des Fripiers 32, 7000 Mons

Voor meer info, klik hier.

Transat

Transat Enkele grote namen van de modewereld op één mooie locatie. De kleren zijn netjes geordend per modeontwerper. Gaultier, Liu Jo, Twin Set, Michael Kors, Patrizia Pepe, Isabel de Pedro, Chanel,… We krijgen er niet genoeg van!

Adres: Rue des Fripiers 5-9, 7000 Mons

Voor meer info, klik hier.

Epic.

Epic Een charmante boetiek met enkele bekende Franse merken. Er is ruime collectie van La Petite Francaise, Color Block en Grace & Mila. Je weet er niet waar je eerst moet kijken!

Adres: Rue de la Chaussée 69, 7000 Mons

Voor meer info, klik hier.

(stagiaire Julie Bollen)