5 basisprincipes om dorst te lijf te gaan

Gepubliceerd op 16 augustus 2014 door Christin Ho
5 basisprincipes om dorst te lijf te gaan

sport

In de zomer grijpen we steevast naar cocktails, maar water blijft wel de meest aangeraden dorstlesser. Wij geven vijf tips om dorst te lijf te gaan.

1. Natuurlijk mineraalwater = gezond
Natuurlijk mineraalwater beschikt over specifieke troeven. De lange ondergrondse weg die ze afleggen garandeert hun zuiverheid. Het bevat daarnaast ook oligo-elementen die in bepaalde mate een aanvullende voedingswaarde kunnen hebben. Zo kan natuurlijk mineraalwater helpen om de dagelijkse behoefte aan mineralen zoals calcium of magnesium te dekken.

2. Drinken voor de sportinspanning
Pas aan drinken denken als je dorst krijgt, is geen goed idee. Regelmatig drinken is een must om hoofdpijn, concentratieproblemen en lichamelijke vermoeidheid tegen te gaan.

3. Drinken tijdens de sportinspanning
Overdreven veel vocht innemen heeft geen duidelijke positieve invloed op het lichaam. Dagelijks ,verspreid over de hele dag, 1.5l drinken is voldoende.

4. Drinken na de sportinspanning
Drinken na een workout draagt bij tot een goede recuperatie. Atleten en sporters krijgen altijd de raad om na de fysieke inspanningen 1.5  keer de hoeveelheid te drinken die ze door vochtverlies zijn kwijtgespeeld. Goed om weten is dat sportmensen niet zelden tot 2l vocht uitzweten, wat betekent dat ze in de uren na de inspanning 3l moeten drinken, verdeeld en verspreid in de tijd. Bij langdurige inspanningen zijn specifieke sportdranken aan te raden, om vochtbalans en/of energie weer op peil te brengen.

5. Drinken bij hoge temperaturen
Het is essentieel om op warme dagen te drinken voor je dorst krijgt en dus minstens 1.5l per dag. Dat zijn uiteindelijk maar 6 glazen van 25cl. Merk ook op dat, in tegenstelling tot wat je zou denken, ijskoude dranken op de warmste dagen geen grote aanraders zijn en al evenmin beter de dorst lessen.

LEES OOK: 3 manieren oom je lichaam te hydrateren