ELLE Summer Tour: een dag in Oostende

Gepubliceerd op 11 augustus 2014 door ELLE België
ELLE Summer Tour: een dag in Oostende

opening oostendeVorige vrijdag bracht de ELLE-bus ons in Oostende. Je kan er niet alleen naartoe voor een dagje zonnen aan het strand, ook het stadscentrum heeft heel wat moois te bieden. Wij zochten de leukste bars en boetieks voor je uit.

1/

1. Brunch en Lunch

Bistro Beau Site

BS 4

In deze bistro is het heerlijk vertoeven met zicht op zee. Perfect voor een heerlijke brunch of lunch. De sierlijke zuil op de benedenverdieping is ingericht als een boekenkast met allerlei kunstboeken en tijdschriften, ideaal voor bij een tasje koffie.

Adres: Albert I Promenade 39, 8400 Oostende

Brasserie Du Parc

Du Parc

Deze kunstzinnige brasserie is volledig in art-deco stijl. Du Parc staat bekend om zijn smaakvolle koffie die geserveerd wordt in zilveren koffiefilters. Wie houdt van een vleugje nostalgie moet zeker eens langs gaan.

 

Adres: Marie-Joséplein 3, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

2/

2. Dinner

Enoteca del Berebene

Enoteca

In dit authentiek Italiaans restaurantje is het puur en stijlvol genieten. Het is gebaseerd op het Slow Food principe, wat wil zeggen dat alles vers wordt klaargemaakt. De sfeer is er huiselijk en charmant. Voor grotere groepen is er de m’eating room, ingericht als een Italiaanse huiskamer. Getest en goedgekeurd: Pasta al Pesto Genovese. Tijdig een tafeltje reserveren is noodzakelijk!

Adres: Madridstraat 6, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

3/

3. Winkels

Lily

Lily

Lily is ongetwijfeld één van onze favoriete winkels in Oostende. Het interieur straalt vrouwelijkheid uit en de verkoopsters zijn ontzettend vriendelijk. Stijlvolle mode voor een betaalbare prijs. Er zijn vooral Europese en Scandinavische merken, van jurkjes tot schoenen en handtassen. Waarschuwing voor shopaholics: je wil er meteen alles kopen!

Adres: Hertstraat 6, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

L’Alchimiste

DSC_4582

Voor de vintageliefhebbers is deze winkel een echt paradijs. Je shopt er leuke retrojurken van ontwerpers als Chanel en Dior, unieke zonnebrillen en accessoires. Het assortiment verandert om de twee weken, het perfecte excuus om regelmatig te gaan shoppen!

Adres: Leopold II Laan 19, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

L’Oxygène

L'oxygène

Deze shop is een echt fashionparadijs. Er is een groot aanbod van Belgische en internationale fashionlabels. Enkele merken: Patrizia Pepe, Liu-Jo, SuperTrash, Nathalie Vleeschouwer en Julia June. De eigenares Séverine is ontzettend vriendelijk en geeft je met plezier stijladvies.

Adres: Leopold II Laan 30, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

Eau 23

IMG_2492

Een klein gezellig winkeltje en het kleine zusje van L’Oxygène. Je vindt er heel wat Italiaanse merken zoals Rinascimento, Imperial, No-Na en Given.

Adres: Leopold II Laan 23, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

Brutus + Femme

Brutus + Femme

Charmante boetiek met een ruim aanbod en verschillende stijlvolle merken zoals M Missoni en Michael Kors. Wie van het Belgische label Essentiel houdt, komt er ogen tekort!

Adres: Leopold II laan 25, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

Sofism

Sofism

Een grote multimerk kledingwinkel in een mooi pand met en stijlvol interieur. Je vindt er merken als Twin-Set, Scee by Twinset, Ana Alcazar, Miss Money Money en Wolford.

Adres: Van Iseghemlaan 40, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

Ferm

Ferm

Deze gloednieuwe winkel kan je niet zomaar voorbij lopen. Je vindt er allerlei Scandinavische merken zoals Minimum, Onehundred en Nümph. Ook voor interieur gadgets en kunst ben je hier aan het juiste adres. Op zaterdag wordt de winkel omgetoverd tot een kapsalon en kan je je haar laten knippen en brushen. Eigenares Shirah helpt je met een glimlach en geeft je graag stijladvies.

 

Adres: Vlaanderenstraat 5, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier.

White Interiors

White Interiors

Een interieurwinkel met een indrukwekkende collectie aan vintagemeubels. Daarnaast staan er ook enkele Belgische en Italiaanse topstukken uit de jaren 1950 en 1960. Deze zomer is er naast het vaste interieuraanbod, een tijdelijke pop-up store #Objects van Anna Battistini met allerhande vintage hebbedingen.

Adres: Langestraat 55, 8400 Oostende

Voor meer info, klik hier voor White Interiors en hier voor de pop-upstore.

(Stagiaire Julie Bollen)