ELLE Summer Tour: een dag in Gent

Gepubliceerd op 28 juli 2014 door ELLE België
ELLE Summer Tour: een dag in Gent

covergent

De ELLE Summer Tour is niet te stoppen. Vorige week was Gent aan de beurt. Dat de stad overloopt van hippe bars en winkels, is al lang geen geheim meer. Wij gingen op ontdekkingstocht en testten er enkele voor je uit.

1/

Restaurants

1. Brunch en lunch

Barista

DSC_4426

In koffiehuis Barista kan je genieten van heerlijke koffie, ontbijt, huisgemaakt gebak en verse quiches. Bovendien kan je er echte kunst bewonderen en genieten van de gratis wifi.

Adres: Hippoliet Lippensplein 25, 9000 Gent en Meerseniersstraat 16, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

Den Hoek Af

cafe den hoek af

Gezellige lokale bar met in de aanbieding een ontbijt, Italiaanse koffie, verse dagsoep, warme toast, verse vruchtensappen, warme chocomelk en gin tonics. Uitgetest en goedgekeurd: hun huisgemaakte ice tea's.

Adres: Vlaanderenstraat 1, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

Jackie's Bagelbar

DSCN6699

Zin in een echte New Yorkse lunch? Jackie's Bagelbar brengt dé delicatesse van the Big Apple naar Gent. Kies je basis uit tien verschillende bagels en bestel meteen waar je zin in hebt. Voor de zoetekauwen zijn er ook andere lekkernijen zoals cupcakes en donuts.

Adres: Vlaanderenstraat 84, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

2/

2. Dinner

Meat & Great

DSC_4435

Grillrestaurant met een prachtig houten terras, waar je even de drukte van de stad kan ontvluchten.

Adres: Vlaanderenstraat 49, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

3/

3. Cocktailbars

Mosquito Coast

DSC_4497

Hét reiscafé in Gent. Een cocktailbar/restaurant met een gezellig intercontinentaal decor met talloze souvenirs en foto's van over de hele wereld. Op het menu: overheerlijke cocktails, fingerfood en exotische tapas. De bar heeft ook een leuke binnenkoer en een zonnig dakterras met uitzicht op de torens van Gent.

Adres: Hoogpoort 28, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

4/

Winkels

Twiggy

DSCN6685

Een winkelparadijs voor alle fashionista's. Met topmerken zoals Acne, APC, Isabel Marant, Marc Jacobs, Paul Smith, Sonia Rykiel ... Dorst van al dat shoppen? Ze hebben een gezellige binnenkoer waar je kan genieten van frisse dranken.

Adres: Notarisstraat 3, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

Imagine

DSC_4467

Charmante schoenenboetiek met top designers zoals Balenciaga, Bottega Veneta, Gucci, Dsquared, Jimmy Choo, Mui Mui en Casadei in de aanbieding. Wij testten alvast de nieuwe wintercollectie uit.

Adres: Henegouwenstraat 46, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

Dope

DSC_4424

Een sneakerwinkel waarin je je helemaal kan uitleven. Met leuke merken waaronder Vans, Niki, Adidas, The Quiet Life, Komono, New Balance ...

Adres: Onderbergen 74, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

Fin du Jour

DSC_4455

Op vrijdag 1 augustus 2014 opent Fin du Jour haar deuren. Een gloednieuwe beauty & lifestyle winkel in Gent. Ze bieden de jongste en beste producten op schoonheidsgebied aan, maar het gebeurt allemaal heel laagdrempelig en op een hippe locatie. Met merken die je in België bijna niet tegenkomt maar die wel al een bepaalde naambekendheid hebben vergaard in vooraanstaande warenhuizen zoals Colette en Harrods.

Adres: Vlaanderenstraat 80, 9000 Gent

Humor

DSC_4412

Vernieuwende winkel die de verkoop van kleding en schoenen combineert met allerhande design spullen voor je interieur. Musthave: de foto-lampen. Foto's getrokken door een kunstfotografe (eveneens de bazin van de winkel) op haar reizen, omgezet in one-of-a-kind lampenkappen.

Adres: Bennesteeg 19-21, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

Koperhuis

DSC_4512

Een lifestyle boetiek gecombineerd met een bar, die een selectie van interieur artikelen, mode-accessoires en kunstvoorwerpen verkoopt, afkomstig van opkomende ontwerpers uit de hele wereld. Op het menu: huisgemaakte ice tea, prosecco, anitpasti en andere fijnproevers.

Adres: Kraanlei 27, 9000 Gent

Voor meer info, klik hier.

(tekst: stagiaire Elisabeth Devue, beeld: stagiaire Florence Meesen)