HOTSPOTS: Mooie picknickplekjes in Antwerpen

Geüpdatet op 23 oktober 2017 door Anne Poelmans
HOTSPOTS: Mooie picknickplekjes in Antwerpen

[caption id="attachment_42635" align="aligncenter" width="613"]Beeld: Pinterest Beeld: Pinterest[/caption]

Je kan niet zomeren zonder te picknicken, compleet met snacks, frisse drankjes en goede muziek. Voor het geval je er nog niet toe kwam deze zomer: mandjes in de aanslag, fleurige lakens in positie, zonnebrillen op, GO! Dit zijn de mooiste picknickplekjes in Antwerpen.

1/

1. Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten

Met de majestueuze treden van het Museum van Schone Kunsten achter je en talloze restaurants en terrasjes voor je, is deze plek een rustige locatie voor je ideale zomerpicknick.

picknick antwerpen

2/
2. De Waterpoort aan de Waalse Kaai

Dit is misschien geen voor de hand liggende picknickplek, maar picknicken in de schaduw van de enige echte Antwerpse stadspoort kan zeker niet teleurstellen.

picknick antwerpen

3/
3. ’t Vlot

’t Vlot ligt in een minder groene omgeving achter kasteel Het Steen. Hier komen nog veel passagiers om de Flandria te nemen, een rondvaartboot die de Schelde verkent. Met het prachtig zicht op de Schelde en gemoedelijke sfeer is deze locatie één van onze favorieten. Het doet ons stiekem denken aan de kades langs de Seine in Parijs.

foto6

4/

4. Botanische tuin

Dit groen pareltje midden in de stad toont een verscheidenheid aan exotische planten en bloemen. Over het goed verzorgde gras mag je wel degelijk lopen en dus ook gezellig picknicken.

botanische tuin