ELLE Summer Tour: een dag in Luik

Gepubliceerd op 22 juli 2014 door ELLE België
ELLE Summer Tour: een dag in Luik

collage luik

Onze ELLE Summer Tour draait op volle toeren. Deze keer bracht de ELLE-bus ons tot in Luik. Klinkt Luik je alleen bekend in de oren omwille van de Luikse wafels en stroop? Is de enige winkel die in je opkomt de Primark? Lees dan zeker verder, want de Waalse stad is een plek boordevol toffe winkels en bars. 

1/

1. Lunch en brunch

Tarte & Quiche

IMG_1642

Perfect om de dag mee te starten of om 's middags even uit te rusten. Op het menu: een rijk aanbod gezonde quiches en zoete taarten van meringue en citroen of rode vruchten. Mmm!

Adres: Rue des Dominicains 10, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

2/

2. Diner

Caffè Internazionale 

IMG_1646

In dit internationaal getint restaurant kom je altijd zeer interessante mensen tegen. Het eerste Caffè Internazionale opende in 2010 in Antwerpen zijn deuren. Wegens het grootse succes is er nu een tweede caffè in Luik. Met als specialiteit het bekende gerecht 'Le Pastrami Original Deli'. Een zeer populair gerecht in de Verenigde Staten en tegenwoordig een echte must in New York.

Adres: Rue de la Casquette 17, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

La Cantina

La Cantina

Een Italiaans restaurant op een gezellig pleintje met één van de mooiste tuinterrassen van Luik.

Adres: Rue Saint-Denis 2, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

Art in Bocca 

DSCN6617

Een charmant Italiaans restaurant. De naam 'kunst in de mond' is alvast veelbelovend. Met een gezellig terrasje langs de straatkant kan je je pasta combineren met heerlijk mensen kijken.

Adres: Rue St Paul 6c, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

3/

3. Voor de zoetelippen: Glace et Moi

DSCN6631

Stop tussen het shoppen door even bij deze ijsbar voor een zomerse fruitcoupe. Ambachtelijke ijsjes in tal van verrassende smaken!

Adres: Rue Lulay des Fèbvres 12, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

4/

4. Winkels

Irina Khä

Irina_Khä_08 OK

De grote namen van de modewereld ondergebracht in één prachtige locatie. Zowel onze 'Belgische trots' als buitenlandse ontwerpers vinden hier hun plaatsje in de rekken. De tassen en schoenen worden afgewisseld met parfums en de kleren zijn netjes gecategoriseerd per ontwerper en kleur. Prada, Miu Miu, Lanvin, Marni, Dolce & Gabbana, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Stella McCartney, Dries van Noten, Anne Demeulemeester, Delvaux, Haider Ackermann, Proenza Schouller, Enes, Filles à Papa... We krijgen er niet genoeg van!

Adres: Rue du Pot d'Or 12, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

Ygreque

DSCN6641

De tweede multi-merken shop in het rijtje. Zeker de moeite waard, met prachtige stukken van topmerken zoals Isabel Marant, Isabel Marant Etoile, Ba&sh, Kenzo, Alexander Wang, Golden Goose, Phillip Lim en Roseanna.

Adres: Rue St-Adalbert 8, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

Duck 

IMG_1633

Een kleding -en accessoirewinkel met merken zoals American Vintage, Bellerose, Maison Scotch en 8 PM. Voor hippe hebbedingen zoals schoenen met ananasprint ben je hier aan het juiste adres. Ook de gouden huidjuwelen van Flash Tattoo zullen binnenkort aan het assortiment worden toegevoegd.

Adres: Rue Saint-Adalbert 18, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

Milk

IMG_1683

Een streetstyle kledingwinkel gelegen in een mooi pand met trendy interieur. Voor merken à la Obey, Huf, Eleven Paris en Adidas moet je hier zijn.

Adres: Rue Saint Adalbert 5A, 4000 Luik

Voor meer info, klik hier.

Le Coloris

IMG_1670

Dit juwelenwinkeltje kan je niet voorbij wandelen. De vele uitstalramen liggen boordevol verborgen schatten. Een keer binnenin helpt de eigenares je met een vriendelijke glimlach verder. Prijs-kwaliteit zeker de moeite waard.

Adres: Rue Saint Jean-en-Isle 30, 4000 Luik

 (Tekst en beeld: stagiaires Elisabeth Devue en Florence Meesen)