Mijn 10 favoriete hotspots in Knokke

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Anne Poelmans
Mijn 10 favoriete hotspots in Knokke

opening knokkeEen van de redenen waarom ik graag in Knokke vertoef is omdat er tijdens de zomermaanden veel te zien en te beleven valt. Er is meer en meer plaats voor creatieve projecten en concepten die mij weten te prikkelen. De Knokse bling-bling is niet meer was het geweest is. Oef!

Dit zijn alvast mijn 10 favoriete Knokke hotspots van deze zomer. Veel van deze concepten die je snel moet bezoeken want ze verdwijnen weer in augustus of september.

CONCEPT STORE: The List & Co (pop-up)

Deze zomer verzamelt The List &Co. de meest vernieuwende retailers en brands in een prestigieus pand op de Zeedijk van ’t Zoute. Met zicht op zee. In de oude Princess winkel op de zeedijk!

the list1 the list2RESTAURANT: Amused (pop-up)

Restaurant en vintage store: bij Amused kan je de voeten onder tafel schuiven én de tafel in kwestie kopen. De Wielingen 9, 8300 Knokke-Heist

IMG_1890IMG_1896SHOP: Essentiel Beach (Pop-up)

Het merk opende een Beach Pop-Up store waar de volledige SS14 Beach collectie verkocht wordt. De collectie, één en al kleur, toont geen typsiche bikini’s of badpakken, maar rijkelijke en overvloedig gedecoreerde kaftans, shorts, tops en tassen. Ook leuk om weten: de prijzen variëren tussen 95€ en 365€ - sommige items zijn momenteel gesoldeerd. Open van 4 juli tot en met 22 september 2014

essentiel knokkeessentiel beachAPERO: The Pharmacy

Originele en overheerlijke cocktails van de hand van Hannah Van Ongevalle (winnares van de Diageo Worldclass wedstrijd), in een spookachtig kader. Je zou zo denken dat er binnen nog een geest rondhangt. Op het terras is het dan weer zalig genieten van de zon!

the pharmacythe pharmacy2CONCEPT STORE: Nightshop

Voor je portie mode, kunst en design kan je terecht in de imposante oude villa aan de Nellenslaan 134 in Knokke (vlak aan het casino). Daar organiseert IETS (een initiatief van Delphine Bekaert en Jan jr Hoet) dit jaar opnieuw een Nightshop. Heb je even genoeg van het strand, dan kan je vanaf 17u je strandhanddoek omruilen voor een sprankelende gin & tonic, wat overheerlijke amuse-bouches en verrassend winkelplezier in de Nellenslaan. De villa wordt voornamelijk een platform voor galeries, culturele evenementen, jonge designers, kunstenaars,…

nightshopnightshopSHOP: Sketch/Labellov

Sketch, het instituut op gebied van high fashion en de laatste slash heetste trends. Vind je het niet bij Sketch, dan vind je het nergens. Denk aan designers als Céline, Isabel Marant, Valentino, Cédric Charlier, Proenza Schouler en Maison Michel. Deze zomer siert de Labellov-webshop de etalage met prachtige vintage stukken uit de collecties van Hermès, Chanel en Delvaux.

IMG_1907IMG_1902FOOD: Yogurt

Het concept achter YogIIrt, de nieuwe eetgelegenheid in Knokke? Yoghurt! Het concept? Eerst kies je je basis : yoghurt, verse kaas of frozen yoghurt. Dan neem je er een aantal ingrediënten bij : zoete of hartige. Op het terras te consumeren of als meeneemmaaltijd.

yoghurtIMG_1915DECOSHOP: Items

Dit blijft een van de meest toonaangevende winkels op gebied van decoratie en meubels. Ook de gadgets, borden en kussens zijn altijd met precisie uitgekozen en maken het plaatje af.

IMG_1911IMG_1913SHOP: Just Julia

Charlotte De Busser zet haar verzameling etnische juwelen voor het eerst te kijk in een “echte” winkel. De Belgische verzamelt wereldwijd de leukste accessoires en verkoopt die via haar webshop Just Julia. De meeste juwelen respecteren het fairtrade principe, wat de collecties alleen maar aantrekkelijker maakt. Een succesformule dus, die bij deze een pop-up staartje krijgt.

Adres: Antoine Bréartstraat 19, 8300 Knokke-Heist. Open van 26 juni tot 21 september.

just julia just julia2CONCEPT STORE: The Library (pop-up)

In deze tijdelijke concept-store kan je nog tot en met 7 augustus terecht voor deco, mode en beauty moois. Zeker een bezoekje waard.

the library the library2