Medeoprichtster Zara overleden

Gepubliceerd op 16 augustus 2013 door Laure Vandendaele
Medeoprichtster Zara overleden

zara shop, florence, tuscany, italy..........

Rosalia Mero, medeoprichtster van de Spaanse kledingketen Zara, is op 69-jarige leeftijd overleden. Mero was de rijkste self-made woman ter wereld.

Rosalia Mera overleed op 69-jarige leeftijd aan een hersenbloeding
Rosalia Mera overleed op 69-jarige leeftijd aan een hersenbloeding

Mera’s overlijden kwam onverwacht tijdens een vakantie met haar dochter in Menorca. De 69-jarige vrouw kreeg te kampen met een hersenbloeding die haar amper 24 uur later fataal werd.
Indetex, het modeconcern waar onder meer Zara, Massimo Dutti en Bershka toe behoren, drukt via hun website een boodschap van medeleven uit.

Rosalia Mero legde in haar leven een onwaarschijnlijk parcours af. Al op 11-jarige leeftijd verliet Mera de schoolbanken en ging aan de slag als naaister. Later maakte ze met haar echtgenoot Amanico Ortega slaapkleren en lingerie in de woonkamer. Wat als een bescheiden onderneming begon, groeide uit tot een wereldwijd mode-imperium met een huidige waarde van bijna 16 miljard euro. Vooral het succes van kledingketen Zara maakte van Mera de rijkste self-made woman ter wereld, wat haar bovendien een plaatsje in de miljardairslijst van Forbes opleverde.

Rosalia investeerde de afgelopen jaren heel wat geld in goede doelen. Omdat ook muziek haar na aan het hart lag, richtte de zakenvrouw in Spanje een muziekwedstrijd voor jonge jazzmuzikanten op. Haar eigen Paideia Fonds helpt mensen met een mentale of fysieke beperking, zoals haar zoon Marcos, hun plek te vinden in deze maatschappij.

Rosalia Mera laat een dochter en een zoon na.

bron: forbes.com