In de handtas van … Inge Onsea

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
In de handtas van … Inge Onsea

ingeonsea

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Duik deze week mee in de handtas van Inge Onsea, het vrouwelijke brein achter het Belgische modelabel Essentiel.

Toen Inge Onsea 15 jaar geleden met haar man Esfan Eghtessadi de T-shirtlijn Essentiel oprichtte, had ze wellicht nooit durven dromen over het succes dat het label vandaag zou kennen. Met een complete mannen- en vrouwenlijn inclusief accessoires, schoenen, een beachcollectie en capsulecollecties, is Essentiel vandaag uitgegroeid tot een volwaardige prêt-à-porter-lijn met verkooppunten van Londen tot Hongkong. Wanneer Inge ons ontvangt in de impressionante showroom is het team al druk in de weer met de zomercollectie van 2015. Erg drukke tijden voor Essentiel en voor Inge, maar zo heeft deze selfmade woman het graag…

Inge-0230

1/

Inge-0195

Geef me een winkel boordevol schoenen en kledij en ik pik er met gemak wel iets uit om naar huis mee te nemen. Een nieuwe handtas veroveren daarentegen vind ik al een heel pak moeilijker. Twee jaar lang heb ik gezocht naar de perfecte tas met in gedachten een discreet, zwart model. Zoals je ziet is het iets compléét anders geworden, want discreet kan je deze felrode handtas niet bepaald noemen! Ik moet die ‘coup de foudre’ voelen en dat had ik meteen bij dit model van Saint Laurent.

Inge-0202

In mijn handtas vind je onder meer andere, kleinere tasjes - een beetje zoals een russisch popje. Zo heb ik er eentje dat fungeert als pillendoos. Elk jaar ga ik een week op detoxtrip in Oostenrijk om even alles ‘uit’ te zetten en mijn lichaam en geest te laten rusten. Daar vertrek ik dan met een nieuwe lading supplementen die in mijn fameuze pillendoos belanden. Vol goede moed begin ik dan aan een strikte kuur, maar een maand later verdwijnt mijn tasje gegarandeerd ergens achter in een kast om dan nu en dan eens te komen bovendrijven wanneer ik weer iets nieuws wil proberen.

Inge-0148

2/

Inge-0160

Een traditionele portefeuille vind ik onhandig dus ik gebruik liever een tasje in de plaats. Dit is er eentje van Essentiel en ik bewaar er mijn geld, kaarten en een pakje Neurofen in. Als je net zoveel reist als mij, kan je echt niet zonder Neurofen.

Minstens twee maal per maand reis ik naar het buitenland voor mijn job, zo ben ik nog maar net terug uit Parijs waar we de zomercollectie voor volgend jaar hebben voorgesteld. Ik bezoek ook vaak onze winkels in Londen en van tijd tot tijd vertoef ik in Milaan, waar onze grootste agent gepositioneerd zit. Verder hebben we productiepunten in China en in India en een grote showroom in Hongkong die we van tijd tot tijd ter plaatse gaan opvolgen en evalueren.

Inge-0243

3/

Inge-0256

Een gevuld werkschema, dus je kan je wel inbeelden dat ik vaak weg van huis ben. Al sta ik er wel op om elke zomer tijd te maken voor een leuke vakantie samen met mijn man en kinderen – een traditie waar ik nooit van zal afwijken. Binnenkort vertrekken we voor een drietal weken naar Paxos, een erg rustig eilandje dat zo goed als onbewoond is en dus de perfecte plek om even af te kicken van alle drukte…

Door, of liever ‘dankzij’, al dat reizen heb ik compact en licht leren reizen. Mijn bagage is erg georganiseerd - bijna een kunstwerk! Mijn gouden tip? Beperk je tot een klein aantal kledingstukken die je onderling kan combineren en neem foto’s van alle mogelijke outfits. Zo pak je nooit te veel, want geloof mij, licht reizen is écht een luxe.

Inge-0176

4/

Inge-0184

Ik reis niet alleen compact, maar communiceer ook compact. Mijn phablet van Samsung ziet er misschien een beetje absurd uit, maar voor mij is het de ideale mix van de smartphone, tablet en laptop die ik vroeger overal meesleurde. Ik kan er perfect van op werken, waar en wanneer dan ook.

Omdat ik zoveel luchthavens zie, zie ik ook heel wat taks free shops. Niet goed voor mijn portemonnee – tasje – wél voor mijn collectie lippenstiften. Die is ondertussen al rijkelijk aangevuld want lippenstiften heb ik werkelijk in alle geuren en kleuren. Waar ze ook lippenstiften verkopen, loop ik altijd buiten met een nieuwe aanwinst. Mijn guilty pleasure! Voor make-up basics blijf ik trouw aan Shu Uemura en Aesop is mijn absolute favoriet voor beautyproducten.

Inge-0284

5/

Inge-0293

Het kan al eens rommelen in mijn handtas waardoor ik moeilijk dingen kan terugvinden. Maar mijn sleutelhanger, die zal ik niet snel verliezen! Ik houd van grote, kleurrijke sleutelhangers – mooi voor het oog en vooral erg handig om mijn sleutelbos terug te vinden.

Inge-0271

Dit hartje van cederhout was een geschenkje van een goede vriendin en zou geluk moeten brengen. Hoewel ik mezelf nu niet meteen bijgelovig zou noemen, heb ik het toch steeds op zak. Het is ook gewoon mooi, niet?

Inge-0288

Ik houd nu eenmaal van mooie objecten, net als deze splinternieuwe zonnebril van Chloé. Volgens mij toch dé zonnebril van het seizoen. Je moet er wel een tripje naar Parijs voor over hebben want in België is deze zonnebril jammer genoeg niet te vinden.

 

(Tekst stagiaire Natalia Tjurina, beeld Jason Asare)