FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 15 augustus 2013 door Laure Vandendaele
FASHION NEWS: wat je vandaag moet weten

fashionnews

Astrid Bryan ontwerpt betaalbare kledinglijn, Disney veilt exclusieve prinsessenjurken en topmodellen gaan uit de kleren voor de Pirelli kalender.

Astrid Bryan ontwerpt kledinglijn voor Zeb. Nu Astrid Bryan opnieuw single is, is het tijd voor het nieuw project. Het televisiefenomeen gaat een collectie ontwerpen voor kledingketen Zeb. Bryan ontwierp eerder al een jurken- en schoenencollectie die via haar website en de boetiek Dany-May te koop aangeboden werden. Hoewel de jurken en schoenen van een hoog prijskaartje voorzien waren, zal de lijn voor Zeb heel betaalbaar zijn. Astrid Bryan stelt het resultaat van de samenwerking op 12 september voor in Antwerpen.

RED Valentino opent flagship store in Antwerpen. Na Milaan krijgt ook de  Belgische modestad Antwerpen een eigen RED Valentino flagship store. Het overwegend witte, moderne interieur met sprookjesachtige sfeer beantwoordt helemaal aan de stijl van RED Valentino. De exclusieve boetiek opent de deuren op 12 september in de Schuttershofstraat 13.

Antwerp Fashion Festival organiseert launch party in Magic. Zin in een fashionable feestje? Dan moet je zaterdag (17/8) in de Antwerpse nachtclub Magic zijn.  Daar geeft het Antwerp Fashion Festival naar aanleiding van het tweedaagse fashion event op 13 en 14 september alvast een feestje. Ook het AFF magazine wordt tijdens de launch party voorgesteld. Inkom is gratis.

Dinsey en Harrods veilen exclusieve prinsessenjurken. De opbrengst van de handgemaakte creaties van onder meer Oscar de la Renta, Versace en Elie Saab gaat naar een Brits kinderziekenhuis. Disney en Harrods lieten de tien betoverende jurken, elk geïnspireerd op een Disney Prinses,  ontwerpen door een paar van de grootste namen uit de modewereld. Verschillende kapitaalkrachtige verzamelaars lieten al weten geïnteresseerd te zijn in de jurken van Belle, Mulan, Pocahontas, Ariel, Sneeuwwitje en c°.

Topmodellen poseren voor Pirelli kalender. 2014 wordt een mooi jaar, tenminste, als we de Pirelli kalender mogen geloven. Voor het vijftigste (!) jaar op rij doet het Italiaanse bandenmerk een beroep op vrouwelijk schoon om hun waren aan de man te brengen. Modellen Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Karolina Kurkova, Alek Wek en Isabeli Fontana poseerden in New York voor de lenzen van topfotografen Peter Lindbergh en Patrick Demarchelier. De Pirelli kalender wordt in november verwacht.