HOW TO: make-up meenemen op reis

Geüpdatet op 10 juli 2014 door Laure Vandendaele
HOW TO: make-up meenemen op reis

travelbeauty
Ik ga op reis en ik neem mee...een slim gepakte koffer en een bikini of twee. Maar hoe vervoer je je favoriete beautyspullen naar vakantieland?

 

BEAUTYCASE

Ici Paris XL brengt deze zomer vijf verschillende beautycases uit. De formaten en indelingen variëren, voor elke beautylover (groot of klein) wat wils dus. De tasjes zijn naast praktisch ook prijsvriendelijk wat alleen maar een meevaller voor je vakantiebudget is.

TRAVELSIZE

Wie zich met een lagekostenmaatschappij van het ene land naar het andere laat vliegen, is gedoemd om 'light' te reizen. Zo'n trolley is immers zo vol. Hou ook zeker rekening met het feit dat alle flacons met een inhoud groter dan 100 ml zonder genade uit je koffertje gehaald worden. Ook een dure démaquillant in een verpakking van 120 ml die al voor de helft leeg is, verdwijnt in de grabbelbak van het luchthavenpersoneel. Een fout die we dus geen twee keer zullen maken.

En dat hoeft eigenlijk ook niet. Tegenwoordig brengen -tig merken immers leuke 'travel sized' producten en handige reispakketjes uit. Deodorant, zonnecrème, douchegel, bodylotion, tandpasta...you name it, de slimme inpakster zweert op vakantie bij de mini varianten.

Gebruik je ook op vakantie liever je eigen shampoo, conditioner of douchegel? Vul dan kleine transparante reisflesjes met je favoriete producten. Op die manier spaar je bovendien nog enkele euro's uit en voel je je vast home away from home.

Ook op vakantie wil je lekker ruiken. En niet alleen naar een combinatie van zomerzweet en zonnebrand. Maar zo'n parfumfles is zwaar, neemt vaak te veel plek in en heeft in vele gevallen een inhoud groter dan 100 ml. Een probleempje dus. En dan is er nog de kans dat zo'n glazen flesje een hobbelige reis niet overleeft en je bij het openmaken van je koffer tegen de grond gaat. Plots klinkt die tijdelijke Eau de Vacances  met noten van zomerzweet en zonnebrand zo slecht nog niet.
Trakteer jezelf op een miniatuurversie van je favoriete parfum in de luchthavenshop op vul een kleine handige meeneemverstuiver voor je vertrek. Online vind je trouwens heel wat 'travel' versies van populaire parfums.

LEES OOK: Make-up opbergsystemen