De festivaltypes in 6 clichés

Gepubliceerd op 3 juli 2014 door Laure Vandendaele
De festivaltypes in 6 clichés

festivaltypes

Liefhebbers van het ondergewaardeerde tijdverdrijf 'mensen kijken', komen op de festivalweide aardig aan hun trekken. Een in de middagzon badend terras is er niets tegen. Spotten we ook dit jaar deze festivaltypes?

1/

VERKLEEDFEESTJE
De rol toiletpapier, de tube tandpasta en de lenzenvloeistof bleef achter op de keukentafel maar die gescheurde trouwjurk of de Pikachu onesie ging rechtstreeks de festivalrugzak in. Ook heb je echt nog niet te veel gedronken wanneer een volledig beestenbos, van konijn tot wolf, je de pas aan het frietkraam afsnijdt. Steeds vaker verkiezen festivalgangers, veelal in groep,  om verkleed naar hun favoriete bands te gaan kijken.
Opvallen doen deze 'verkleden' zeker, handig dus, wanneer je je bestie tijdens een hevige potje moshpitten uit het oog dreigt te verliezen.

2/

KREEFTENSOEP
Ook tijdens de festivalperiode geldt: 'wear protection'. Of je nu onbeschermd de tent van je charmante buurvrouw induikt of in blote bast de wei op gaat. Bescherm je tegen de zon door voldoende en regelmatig zonnecrème te smeren. Een boodschap van de smeerpolitie die nog niet bij iedereen is doorgedrongen. Resultaat: bij het minste zonnestraaltje vliegt het T-shirt uit en kan de ongenadige zomerzon slachtoffers maken. En dus spot je op elk festival wel een onfortuinlijke roodhuid die je maar beter niet tegen je gilet trekt.

Schermafbeelding 2014-07-01 om 14.11.07

3/

DE BIKINI GIRL en NO T-SHIRT BOY
Een blauwe hemel en een enkele zonnestraal, meer heeft de bikini girl niet nodig om uit de kleren te gaan en in de nek van haar compagnon te springen. Gaat het er heel heet aan toe, durft het bikinitopje - en dan nog liefst wanneer een camera op haar is gericht - wel eens snel de lucht in gaan. Ook de blote bast boy ondervindt snel hinder van dat plakkende T-shirt...weg ermee!

Coachella Valley Music & Arts Festival 2011 - Day 2

D70_0576

D70_5715

4/

DE DIE HARD ROCKERS
De vrolijke popgrietjes kunnen hen gestolen worden, de die hard rockers komen sinds jaar en dag naar de festivalweide voor de échte muziek. Van hun outfit valt af te leiden welke groep hun voorkeur wegdraagt en als de band in kwestie de dag afsluit, spot je hen 's ochtends vroeg al op de eerste rij.

D70_5554

D70_5556

5/

DE SCHONE SLAPERS
Al na dag één vind je ze her en der verspreid op de weide: de schone slapers. Vermoeide jongens en meisjes die even de ogen laten rusten maar door uitputting of een teveel aan pintjes meteen in slaap sukkelen.

D70_7615

D70_7708

D70_7722

D70_7846

6/

DE COOL KIDS
Jong geleerd, is oud gedaan. Of kregen mama en papa geen babysit geregeld?

D70_7686

 

 

Atmosphere - Glastonbury Festival