De nieuwe Porsche Macan: 100% elektrisch, 100% onweerstaanbaar!

Geüpdatet op 21 juni 2024 door ELLE Partner
De nieuwe Porsche Macan: 100% elektrisch, 100% onweerstaanbaar! © Porsche

Tien jaar na zijn lancering komt de Porsche Macan-reeks met de tweede generatie modellen. De MACAN 4 is hierbij Porsches eerste 100% elektrische luxe sport-SUV, met een indrukwekkende autonomie van 613 km en een snelle oplaadfunctie van 270 kW. En wat dacht je van de Macan Turbo met maar liefst 639 pk! Met hun geavanceerde, tijdloze design en met de topprestaties die zo typerend zijn voor Porsche, tillen deze nieuwe versies zowel actieradius als technologie naar een hoger niveau. De Macan 4 en Macan Turbo zijn luxueuze technische hoogstandjes waar Porsche-klanten die op zoek zijn naar een 100% elektrische SUV maar moeilijk aan zullen kunnen weerstaan.

Vergeet de onopvallende SUV's. De Macan is er en iedereen zal het geweten hebben. Zijn sportieve lijn laat dan ook niemand onberoerd. De klassieke Porsche-proporties zijn perfect afgestemd op de hightech elektromotor, maar behouden hun sportieve, moderne en dynamische look. Wie dacht dat de overschakeling naar elektriciteit de sportieve uitstraling van het merk zou overschaduwen, zat er goed naast! De Macan 4 behoudt zijn legendarisch onstuimige karakter, en levert prestaties waarvan we tot nu toe alleen maar konden dromen.

Verbluffende oplaadtijd en autonomie!

De hoogspanningsaccu is een centraal en innovatief element van het nieuwe Premium Platform Electric (PPE) met 800-volttechnologie. Dit wordt door Porsche trouwens voor het eerst in de nieuwe Macan toegepast. Hierdoor is snel en efficiënt opladen mogelijk: van 10 tot 80% in slechts 21 minuten bij een 270 kW-snellaadpunt met gelijkstroom. Ook opladen met wisselstroom is mogelijk, met een capaciteit tot 11 kW op gewone stopcontacten, wat voor de gebruikers een onschatbare flexibiliteit met zich meebrengt. De actieradius bij een gemengde cyclus kant tot 613 km reiken voor de Macan 4 en tot 591 km voor de Macan Turbo.

Comfort & hightech 

Deze krachtige, luxueuze en ruime SUV is uitgerust met het nieuwste display- en bedieningsconcept, met maximaal drie schermen. Voor het eerst kan er ook een scherm worden voorzien voor de passagier, om onderweg informatie op te zoeken, de instellingen van het infotainmentsysteem aan te passen of videocontent te bekijken. Het nieuwe interieur van de Macan speelt met grote ramen, wat een gevoel van ruimte en lichtheid schept. Een ledstripverlichting in de cockpit en op de portieren doet dienst als sfeerverlichting én als communicatielicht: afhankelijk van de situatie kunnen de lampjes informatie en waarschuwingen geven. Je snapt het al, dit systeem is goed voor eindeloos veel unieke en gepersonaliseerde toepassingen.

Het intensieve gebruik van gerecyclede materialen in bepaalde interieuronderdelen van de volledig elektrische Macan maakt duidelijk dat Porsche zich serieus wil inzetten voor een duurzame toekomst.

De nieuwe modellen worden in de tweede helft van het jaar aan de eerste Belgische klanten geleverd. In België starten de prijzen – inclusief btw en met landspecifieke uitrusting – bij € 89.994 voor de Macan 4 en bij € 128.633 voor de Macan Turbo.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Porsche.

LEES OOK :

Babylights geven je het perfecte zomerhaar met minimale moeite en maximaal effect

De voordelen van laserontharing: zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes

Win 10 waardebonnen van €30 voor Ostendaise - North Sea Food Fest