Deze verlovingsringen winnen aan populariteit

Geüpdatet op 14 mei 2024 door Lisa Aelvoet
Deze verlovingsringen winnen aan populariteit Kimaï

Of je nu zelf inspiratie wil opdoen of deze wil doorspelen aan je wederhelft: wij lijsten de verlovingsringen op die momenteel hoge toppen scheren. Van populaire materialen tot graag geziene vormen, zettingen en meer, hier lees je alles wat je moet weten over de laatste trends.

1. Verlovingsringen in witgoud

Witgoud wint steeds meer aan terrein wanneer het op verlovingsringen aankomt. Dankzij de neutrale witte kleur vormt het materiaal de ideale basis voor gekleurde stenen. Bovendien laat een witgouden zetting diamanten ook beter tot hun recht komen, lees: extra schitteren. En dat is wat we allemaal willen, toch?

2. Vintage verlovingsringen

Of het nu om een echte vintage verlovingsring gaat - misschien wel een erfstuk - of om een vintage geïnspireerd exemplaar, verlovingsringen van weleer zijn in opmars. Denk aan: ingewikkelde details, filigraan en sierlijke zettingen. Oftewel de perfecte cocktail van nostalgie en romantiek.

3. Ringen met synthetische diamanten

Wie op zoek is naar een ethische verlovingsring, kan voor synthetische oftewel 'lab grown' diamanten kiezen. Deze diamanten beschikken over dezelfde chemische eigenschappen als natuurlijke diamanten, maar worden gecreëerd in een laboratorium. Ze vormen niet alleen een duurzaam en ethisch alternatief voor de natuurlijke variant maar zijn vaak ook nog eens 30% goedkoper. Alleen maar voordelen dus!

4. De Toi et Moi-ring

Een Toi et Moi-ring bestaat uit twee grote naast elkaar ingezette edelstenen die symbool staan voor het liefdeskoppel. Deze diamanten hebben vaak verschillende vormen, en zowat alle combinaties zijn mogelijk. Een Toi et Moi-ring is dan wel dubbel zo mooi, maar beschikt eveneens over een groter prijskaartje. Meer dan een trend, vormt deze verlovingsring een tijdloos juweel om te koesteren.

5. Ringen met ovale steen

Hoewel ook de ovale steen een tijdloze klassieker is, kent deze momenteel een ware heropleving. De vorm flatteert zowat iedereen en geeft de illusie van lange, delicate vingers. Extra trendy is om een ovale steen te combineren met baguette geslepen diamanten op de band van de ring. Ten slotte oogt een ovale vorm vaak groter dan ronde diamanten van hetzelfde karaat.

6. Statement verlovingsringen

Met verlovingsringen gaat tegenwoordig weinig subtiliteit gepaard. Statement ringen zitten in de lift en het motto lijkt wel 'go big or go home' te zijn. Gedurfde ontwerpen - vaak met gekleurde stenen of organische vormen - vieren creativiteit en persoonlijke expressie.

1
Elliot & Ostrich
18k gouden ring met ovalen en peervormige diamant
SHOP HIER
2
Tiffany & Co.
Ovale 'halo' verlovingsring met diamanten platinum band
SHOP HIER


3
Fernando Jorge
18k gouden ring met parelmoer en diamanten
SHOP HIER
4
Kimaï
18k gerecycleerd gouden ring met peervormige diamant
SHOP HIER
5
Sansoeurs
18k gouden ring met briljanten
SHOP HIER
6
Sylva & Cie
18k witgouden ring met diamant
SHOP HIER