De ultieme comeback: jurken en rokken over broeken zijn trendier dan ooit

Geüpdatet op 29 maart 2024 door Lore Ginneberge
De ultieme comeback: jurken en rokken over broeken zijn trendier dan ooit Launchmetrics Spotlight

Ontdek de terugkeer van een gewaagde trend: jurken en rokken over broeken. Van de straten tot de catwalks, leer hoe skousers en gelaagde creaties de modewereld van 2024 veroveren. Laat je inspireren door deze veelzijdige stijl die elegantie en originaliteit moeiteloos combineert.

Wie zei dat mode altijd vooruit moet kijken? Soms is een frisse, nieuwe blik juist een duik in de garderobekist, om vervolgens met een oude favoriet een moderne twist te geven. Dit jaar herdefiniëren we onze stijl met een trend die onze creativiteit en speelsheid viert: jurken en rokken over broeken. Vergeet het idee dat sommige combinaties 'not done' zijn. In 2024 omarmen we onze modevrijheid met volle overtuiging.

De skouser: jouw mode-musthave voor zomer 2024

Maak kennis met de skouser, een fascinerende fusie van rok en broek die de modewereld stormenderhand verovert. Het unieke aan dit item is dat de rok vastgemaakt is aan de broek. Op z'n mooist gedragen in matchy-matchy looks voor de lente en zomer.

skousers sandy liang catwalk zomer 2024
Sandy Liang - Launchmetrics Spotlight

Jurken en rokken over broeken in de nillies

Het idee om je favo jeans te combineren met een rokje of jurk is geen nieuwkomer. Terug in de late jaren '90 en vroege 2000s was dit de geliefde combinatie onder mode-iconen en sterren zoals Ashley Tisdale, Anne Hathaway en Jessica Alba.

Jessica Alba in 2004 met een jurk over jeans rok
Jessica Alba in 2004 in een jurk over jeans - Getty Images

Vandaag is de opvallende stijl terug met een moderne twist. Ontdek hoe deze trend zich heeft ontwikkeld en hoe je hem kunt rocken in 2024.

Stylingtips: zo draag je rokken over broeken

De veelzijdigheid van deze trend kent geen grenzen, en dat geldt ook voor meer formele mogelijkheden. In metropolen als Tokio, Seoul en Shanghai, waar deze stijl nooit weggeweest is, zien we hoe labels als Issey Miyake en Rokh de kunst van laagjes tot in de puntjes onder de knie hebben. Dit laatste Brits-Koreaanse label toont hoe je een kostuumbroek met rok een verfijnd en onverwacht element toevoegt aan een zakelijke of avondoutfit.

rokken over broeken trends
Rokh SS 24 - Launchmetrics Spotlight

Gelaagde creaties domineerden de catwalks voor lente/zomer 2024. Designers wereldwijd hebben het concept van jurken en rokken over broeken omarmd en opnieuw geïnterpreteerd. Bij Giorgio Armani zagen we een chic, iriserend avondensemble, terwijl huizen als Gestuz, Ganni en St Agni de trend benaderden via lange jurken gecombineerd met nauwelijks zichtbare pantalons. Paul Costelloe en Vaillant kozen dan weer voor uitwaaierende jurken die, gedragen over broeken, een dynamisch silhouet creëerden.

Van casual tot couture, leer hoe je deze veelzijdige trend kunt stylen voor elke gelegenheid. Of je nu kiest voor denim op denim, kant of patronen met effen stoffen, we hebben alle inspiratie die je nodig hebt.