Ga voor deze trends voor valentijn 2024

Gepubliceerd op 1 februari 2024 door ELLE Partner
Ga voor deze trends voor valentijn 2024 © Shutterstock

14 februari, de dag van de liefde, is niet meer veraf. Nog slechts twee weken voor je jouw liefste kan verrassen op Valentijnsdag. Hem verrassen doe je niet alleen met een mooi cadeautje … Dat kan ook met een nieuwe jurk, speciaal voor deze gelegenheid!

Dit jaar is de trend geen romantische, schattige jurk, maar wel een gewaagde statementjurk. Doorzichtige, strakke, gedrapeerde mini-jurken worden in 2024 het van het, in combinatie met de juiste accessoires natuurlijk. In dit artikel geven we de grootste trends en het juiste stijladvies mee. 

Ontdek de jurken die geschikt zijn voor jouw valentijn.

Doorzichtige jurken

Federica Tosi, halfdoorzichtige korte jurk, €232, Miinto

Federica Tosi, halfdoorzichtige korte jurk, €232, Miinto
© Miinto

De pareltjes van Federica Tosi stralen vrouwelijkheid en sensualiteit uit. Twee dingen die je zeker nodig hebt op Valentijnsdag. In deze jurk zit een semi-doorzichtige stof afgewisseld met zwarte stof. Hiermee maak je absoluut een statement op 14 februari. De jurk is gemaakt in Italië en heeft lange mouwen, een ronde hals en een handige ritssluiting aan de zijkant. Het lijkt net alsof je een rokje met beha aanhebt onder de doorzichtige stof, wat zorgt voor een gewaagd effect.

Monot, zwarte doorzichtige jurk zonder stangen, €1236, Miinto

Monot, zwarte doorzichtige jurk zonder stangen, €1236, Miinto
© Miinto

Ontdek deze jurk van Monot, een veelzijdige en stijlvolle aanvulling voor jouw kleerkast. En zéker op Valentijnsdag. Het is een lange jurk die vrij stijl naar beneden valt. Dankzij de compacte inzetstukken van mesh krijgt de jurk extra textuur en stevigheid waardoor jouw vrouwelijke lichaam mooi wordt geaccentueerd. Deze kwaliteitsjurk werd gemaakt uit viscose, polyester en polyamide. Ze staat garant voor comfort en duurzaamheid. Een topper voor 14 februari dus.

De gedrapeerde jurk

Maje, mini jurk met lurex en gedrapeerd detail, €295, de Bijenkorf

Maje, mini jurk met lurex en gedrapeerd detail, €295, de Bijenkorf
© De Bijenkorf

Van zwart, doorzichtig en strak naar kleurrijk, ondoorzichtig en ‘ingewikkeld’! In deze jurk lijkt het alsof er een doek rond jouw middel werd gesnoerd over de jurk heen. De jurk zelf heeft sterke “Great Gatsby”-allures, met een diepe V-hals. Je kan hieronder een opvallende beha met bijvoorbeeld pareltjes of gouden elementen dragen. Misschien is het een tof idee om samen met jouw partner een thema-avond te houden op Valentijnsdag? Jij hebt dan alvast de ideale outfit gevonden. 

Jurken met blote schouders 

Gedrapeerde off-the-shoulder jurk, €29,99, Mango

Gedrapeerde off-the-shoulder jurk, €29,99, Mango
© Mango

Straal als nooit tevoren in deze jurk met blote schouders van Mango. Loop die dag als een echt model rond tijdens een modeshow. De gepaste bril en schoenen maken jouw outfit af. Dit stuk maakt deel uit van een collectie en heeft een fijne gebreide stof. Ze sluit heel strak aan en zet jouw mooie schouders in de kijker. Verder kan je met dit prachtig exemplaar echt uitpakken voor jouw partner op Valentijnsdag, maar je kan de jurk ook aandoen om naar je werk te gaan. Met de juiste blazer erboven creëer je in een mum van tijd een zakelijke look. Last but not least: de jurk werd gemaakt van kwaliteitsmaterialen, en dat voor een heel schappelijke prijs.

Satijnen halterjurk, €22,99, Mango

Satijnen halterjurk, €22,99, Mango
© Mango

De satijnen stof van dit kleedje en de asymmetrie maken van ons grote fans. Je lijkt onmiddellijk een stukje langer met dit kleed. Het is een exemplaar met een hoog feestgehalte. Deze jurk is geschikt voor geliefden die op valentijn graag nog een stapje in de wereld willen zetten samen. De open rug zorgt ervoor dat deze jurk geen gewone jurk is.

Laat die Valentijnsdag maar komen, jij bent er klaar voor! 

Dit artikel werd geschreven door het redactieteam van DCE