Deze 9 parfums geuren naar quiet luxury

Geüpdatet op 18 januari 2024 door Lisa Aelvoet
Deze 9 parfums geuren naar quiet luxury Jo Malone

Samen met de ster van Sofia Richie, rees ook de quiet luxury-trend, oftewel: echte rijkdom herken je niet aan schreeuwende merklogo's maar wel aan hoogwaardige materialen, tijdloze silhouetten en neutrale kleuren. Toch is er nog iets dat old money fluistert, en dat is de juiste geur.

Geurexpert Patrick van Parfuma tipt 9 parfums die naar quiet luxury geuren en licht toe: "De drager van een quiet luxury parfum is zelfverzekerd en straalt dit ook uit. Deze persoon heeft absoluut geen behoefte aan schreeuwerige, flamboyante in your face-geuren, maar kiest voor ingetogen elegantie. Kwaliteit en verfijning, tijdloze, elegante en subtiele creaties, zijn voor haar/hem/hen de sleutelwoorden in het zoeken naar een goed parfum. Logo’s en potsierlijke verpakkingen zijn een no go."

1. Valaya van Parfums de Marly

Valaya beschikt over een elegante formulering met een mix van warme, houtachtige noten en subtiele bloemige accenten. De geur opent met een zachte, bijna poederige ondertoon, geleidelijk overgaand in rijkere, diepere tonen die lang op de huid blijven. Dit parfum biedt een rijke, maar nooit overheersende geurervaring, perfect voor wie houdt van een zachte, maar duidelijke aanwezigheid.

parfums-de-marly
Valaya Eau de Parfum (75 ml), Parfums de Marly, €245

Shop hier

2. White Suede van Tom Ford

White Suede is een meesterlijke blend van leerachtige noten met een vleugje suède, gecombineerd met zachte bloemige en muskusachtige tonen. Deze geur is zowel delicaat als overtuigend, en biedt een warme, sensuele ervaring. Het is een parfum dat langzaam zijn diepte onthult, ideaal voor wie subtiel wil opvallen.

Tom-ford-white-suede-eau-de-parfum
White Suede Eau de Parfum (10 ml), Tom Ford Beauty, €60

Shop hier

3. Nuda Veritas van Atelier des Ors

Nuda Veritas kenmerkt zich door zijn heldere, frisse tonen, gemengd met subtiele houtachtige en muskusachtige noten. De geur start met een frisse, bijna luchtige opening, en ontwikkelt zich tot een warmere, rijkere basis die enerzijds uitnodigt en anderzijds intrigeert. Deze geur straalt een serene zelfverzekerdheid uit en sluit daarbij naadloos aan bij de quiet luxury-trend.

Nuda-Veritas-Eau-de-Parfum-Atelier-des-Ors
Nuda Veritas Eau de Parfum (100 ml), Atelier des Ors, €200

Shop hier

4. L’eau van Serge Lutens

Het parfum L’eau van Serge Lutens is een verrassend lichte geur, met een nadruk op frisse, heldere noten zoals citrus en zachte bloemen. Deze frisse wind in het parfumlandschap breekt met de traditionele zware geuren en is perfect voor wie de voorkeur geeft aan subtiele elegantie.

l'eau-serge-lutens
L'Eau Eau de Parfum (100 ml), Serge Lutens, €131

Shop hier

5. Lime Basil and Mandarin van Jo Malone

Deze geur bestaat uit een energieke mix van pittige limoen, aromatische basilicum en zoete mandarijn. Het resultaat is een verfrissend, citrusachtig parfum dat zowel opwekkend als troostend is, ideaal voor dagelijks gebruik. Dit levendig parfum past bij dragers met een sprankelende persoonlijkheid. Pssst... ook Sofia Richie is fan.

jo-malone-lime-basil-mandarin-cologne
Lime Basil & Mandarin Cologne (30 ml), Jo Malone, €67

Shop hier

6. Parisian Musc van Matiere Premiere

Parisian Musc is een subtiele maar complexe geur. Dit parfum combineert de warmte van muskus met een hint van bloemige en houtachtige noten, wat resulteert in een verfijnd en elegant aroma dat de zintuigen prikkelt. Intrigerend en stijlvol, vormt Parisian Musc een knipoog naar de chique straten van Parijs.

parisian-music-matiere-premiere
Parisian Musc Eau de Parfum (50 ml), Matiere Premiere, €155

Shop hier

7. Byredo Bal d’Afrique

Deze exotische mix van Afrikaanse marigold, bergamot, buchu, citroen, neroli, cyclamen, jasmijnblaadjes en viooltjes is ideaal voor wie een statement wil maken. Het parfum wordt afgerond met noten van zwarte amber, muskus, vetiver en cederhout, wat zorgt voor een warme, uitnodigende geur.

Byredo-bal-d-afrique
Bal d'Afrique Eau de Parfum (50 ml), Byredo

Shop hier

8. Ode to Dullness van Juliette has a gun

Dit parfum is een studie in contrasten, met een combinatie van subtiele bloemige noten en diepere, houtachtige tonen. De complexe geur onthult langzaam zijn lagen, uiterst geschikt voor de avontuurlijke geest. Met een naam die misleidt, is Ode to Dullness allesbehalve gewoontjes.

juliette-has-a-gun-ode-to-dullness
Ode To Dullness Eau de Parfum (50 ml), Juliette Has a Gun, €95

Shop hier

9. Molecule 01

De geur Molecule 01 is gebaseerd op één enkel molecuul, Iso E Super. Dit parfum is bijna onmerkbaar op zichzelf, maar in interactie met de huid creëert het een persoonlijke, unieke geur die varieert van houtachtig tot fluweelachtig en muskusachtig. Dit uniek minimalistisch parfum mag dan bijna onmerkbaar zijn, maar laat toch een onuitwisbare indruk achter.

Molecule-01-Escentric-Molecules
Molecule 01 Eau de Toilette (30 ml), Escentric Molecules, €75

Shop hier