Wat brengt 2024? Ontdek de jaarhoroscoop voor alle sterrenbeelden

Geüpdatet op 19 december 2023 door Lore Ginneberge
Wat brengt 2024? Ontdek de jaarhoroscoop voor alle sterrenbeelden

Tijd om 2023 achter ons te laten en het nieuwe jaar met open armen te verwelkomen. Wat heeft het nieuwe jaar voor jou in petto? Een nieuwe liefde, geluk op het werk of persoonlijke groei? Ontdek het voor jouw sterrenbeeld in de jaarhoroscoop van 2024.

Meer weten over je sterrenteken, maanteken en ascendant? Lees onze astrologiegids voor beginners.

Ram: 21 maart tot 20 april

Algemeen: 2024 belooft een jaar vol dynamiek te worden, Ram. Met Mercurius retrograde in je teken van 1 april tot 25 april, kun je verwachten dat je communicatie skills op de proef worden gesteld. Gebruik deze periode om na te denken over je uitspraken en plannen. De zonsverduistering in Ram op 8 april markeert een krachtig moment voor zelfontdekking en het initiëren van verandering.

Liefde: Voor de hartenjagers en degenen in een relatie, de invloed van Venus in Stier vanaf 20 april brengt stabiliteit en zinnelijk genot. Singles, wees niet bang om diepere banden te smeden. Degenen in relaties kunnen deze lente gebruiken om hun band te versterken met romantische gebaren. Een weekendje weg, misschien?

Werk: Met Mars in retrograde in Leeuw vanaf 6 december, is het belangrijk om je energie te richten op afgeronde projecten in plaats van nieuwe te starten. Deze periode vraagt om reflectie op je carrièredoelen.

Financiën: Uranus in retrograde in Stier vanaf 1 september zal je financiële stabiliteit opschudden. Wees voorbereid op onverwachte uitgaven en leer flexibel te zijn met je budget.

Geluksdag: 15 februari - Een perfecte dag om belangrijke beslissingen te nemen en nieuwe initiatieven te starten.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

 

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Algemeen: Stier, 2024 brengt een jaar van aardverschuivingen, vooral met Uranus in retrograde in je teken vanaf 1 september. Bereid je voor op onverwachte wendingen die je veerkracht zullen testen. De Jupiter-Uranus conjunctie in jouw teken op 20 april stimuleert innovatie en grote ideeën; wees niet bang om out-of-the-box te denken.

Liefde: Voor Stieren in een relatie, Venus zal jullie liefdesleven een boost geven vanaf eind april. Het is tijd om na te denken over wat je werkelijk waardeert in een partner en wat de volgende logische stap is. Met Uranus in retrograde in Stier vanaf 1 september, kunnen singles onverwacht aangetrokken worden tot een onconventioneel type tijdens het najaar.

Werk: Met Pluto's ingang in Waterman, een teken van jouw werksector, is het tijd om na te denken over hoe je kunt bijdragen aan bredere sociale veranderingen via je carrière. Wees de pionier die je bent.

Financiën: Jupiter's driehoek met Pluto op 2 juni brengt kansen voor financiële groei. Investeer in ideeën die niet alleen winstgevend zijn, maar ook maatschappelijk relevant.

Geluksdag: 27 mei – Een ideale dag voor financiële planning en het aangaan van nieuwe zakelijke avonturen.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Algemeen: Tweelingen, in 2024 wacht je een jaar van intellectuele groei en sociale uitbreiding. Jupiter's intrede in je teken op 25 mei brengt een periode van geluk en positieve veranderingen. Mercurius retrograde in jouw teken van 9 oktober verlangt echter wel naar introspectie en voorzichtigheid in communicatie.

Liefde: Vanaf 25 mei, wanneer Jupiter je teken binnenkomt, is het een ideale tijd voor singles om nieuwe mensen te ontmoeten. Misschien toch eindelijk dating apps downloaden dit jaar? Let wel op: romantische ontmoetingen zijn vaak vluchtig en niet erg serieus. Voor koppels wordt het vanaf eind mei belangrijk om de dagelijkse sleur te doorbreken met frisse en opwindende activiteiten.

Werk: De invloed van Mars in retrograde in Leeuw vanaf 6 december raakt jouw sector van carrière. Dit is een tijd om je strategieën te heroverwegen en te richten op kwaliteit boven kwantiteit.

Financiën: Financiële voorzichtigheid is geboden, vooral tijdens Neptunus Retrograde in. Vermijd impulsieve aankopen en focus op het bouwen van een veiligheidsnet.

Geluksdag: 10 november – Een uitstekende dag voor sociale bijeenkomsten en het uitbreiden van je netwerk.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Algemeen: Kreeft, 2024 nodigt je uit om je emotionele diepte te verkennen. De Saturnus retrograde in Vissen vanaf 29 juni benadrukt de noodzaak van spirituele groei en innerlijke rust. Zoek momenten van stilte en introspectie.

Liefde: Dit jaar is een tijd voor emotionele genezing en het versterken van relaties. Voor singles betekent dit het loslaten van oud zeer. Tijdens de Saturnus retrograde in Vissen, die begint eind juni, kun je een bijzondere ontmoeting hebben tijdens een spirituele retraite of meditatiesessie. Voor koppels betekent deze periode een kans om samen een spirituele of artistieke reis te ondernemen. Denk out of the box!

Werk: Jupiter's driehoek met Pluto op 2 juni biedt kansen voor carrièregroei, maar wees geduldig. Niet alles zal zich meteen openbaren.

Financiën: De Nieuwe Maan in Kreeft op 5 juli is een uitstekende tijd om je financiële doelen te heroverwegen en een nieuwe spaarstrategie te implementeren.

Geluksdag: 30 juni – Een ideale dag om jezelf te omringen met geliefden en het leven te vieren.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Algemeen: Leeuw, 2024 belooft een jaar van zelfexpressie en creatieve expansie. De retrograde van Mars in jouw teken vanaf 6 december daagt je uit om je acties te heroverwegen en te reflecteren op je ware passies.

Liefde: Dit is een jaar om te stralen in de liefde, of je nu single bent of in een relatie zit. De retrograde van Mars in Leeuw, startend vanaf december, kan een oude vlam terugbrengen in je leven, mogelijk iemand van je school of universiteit. Koppels, overweeg om samen een belangrijk persoonlijk project of renovatie aan te pakken tijdens deze periode.

Werk: De invloed van Jupiter in Tweelingen brengt nieuwe kansen en ideeën op werkgebied. Blijf echter waakzaam en overhaast je beslissingen niet tijdens de Mercurius retrogrades.

Financiën: De Zonsverduistering in Ram op 8 april kan een onverwachte financiële kans met zich meebrengen. Wees klaar om deze kans te grijpen.

Geluksdag: 10 maart – Een krachtige dag voor persoonlijke ontwikkeling en het zetten van grote stappen.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Algemeen: Maagd, 2024 draait om nauwkeurigheid en aandacht voor detail. De retrograde van Mercurius in jouw teken van 5 tot 28 augustus benadrukt de noodzaak om communicatie en plannen dubbel te checken.

Liefde: Dit is een jaar om praktische aspecten van relaties te versterken. Rond de periode van Mercurius in Retrograde in je teken (5 tot 28 augustus), kun je een intrigerende ontmoeting hebben in een professionele setting. Voor koppels kan deze periode betekenen dat je samen een zakelijk idee ontwikkelt of nadenkt om te gaan samenwonen of een huis te kopen.

Werk: Met Pluto's beweging naar Waterman, sta je voor een periode van diepe transformatie in je carrière. Omarm verandering en wees niet bang om onbekende paden te bewandelen.

Financiën: De Nieuwe Maan in Maagd op 2 september is het perfecte moment om financiële plannen te maken of te herzien.

Geluksdag: 13 september – Een gunstige dag voor het maken van belangrijke beslissingen en het starten van nieuwe projecten.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Algemeen: Weegschaal, 2024 is een jaar van evenwicht en harmonie. Met twee verduisteringen in je teken - de Maansverduistering op 25 maart en de Zonsverduistering op 2 oktober - staat persoonlijke transformatie centraal. Gebruik deze momenten om je leven opnieuw in balans te brengen.

Liefde: De Maansverduistering in maart en de Zonsverduistering in oktober in je teken kunnen een nieuw begin inluiden in zowel gevestigde als nieuwe relaties. Singles, verwacht je dit jaar aan één/meerdere romantische ontmoetingen tijdens een creatief project of een groepsbijeenkomst. Koppels, deze periodes zijn ideaal om samen een belangrijke levensbeslissing te nemen.

Werk: De invloed van Saturnus in Vissen moedigt aan tot creativiteit en empathie op de werkvloer. Dit kan een jaar zijn waarin je ware roeping duidelijker wordt.

Financiën: Met Uranus in retrograde in Stier, verwacht enige onvoorspelbaarheid in financiële zaken. Flexibiliteit is de sleutel.

Geluksdag: 6 november - Een optimale dag voor artistieke expressie en het aangaan van nieuwe vriendschappen.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Algemeen: Schorpioen, 2024 daagt je uit om dieper in jezelf te graven. Met de Volle Maan in je teken op 23 april, worden emotionele onthullingen en persoonlijke doorbraken benadrukt.

Liefde: De Volle Maan in april kan een krachtige aantrekkingskracht brengen met iemand die je ontmoet tijdens een nachtelijk evenement of feest. Koppels, gebruik deze energie om een diep, misschien onbesproken onderwerp, samen te verkennen. Verder is september een topmaand in de liefde, dankzij Venus die in jouw teken verblijft. Plan je dus een romantische reis? Je weet wanneer te boeken!

Werk: Jupiter's driehoek met Pluto op 2 juni opent deuren naar nieuwe professionele kansen. Wees niet bang om risico's te nemen en je ambities na te jagen.

Financiën: Financieel gezien is het een jaar van voorzichtigheid. Vermijd grote investeringen rond de tijd van Mercurius retrogrades.

Geluksdag: 18 april - Een krachtige dag voor zelfreflectie en het maken van belangrijke persoonlijke besluiten.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter : 22 november tot 21 december

Algemeen: Boogschutter, 2024 is een jaar van expansie en avontuur. Met Jupiter in Tweelingen, is dit een uitstekende periode om nieuwe vaardigheden te leren en je horizon te verbreden.

Liefde: Wanneer Jupiter in mei naar Tweelingen verschuift, is het een uitstekend moment voor singles om een speciale connectie te maken tijdens een reis of educatieve cursus. Voor koppels is deze periode dan weer ideaal voor het plannen van een droomvakantie of gezamenlijke studie.

Werk: Professioneel gezien is dit een jaar van groei en ontwikkeling. Grijp kansen aan om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Let wel op tijdens Mercurius in Retrograde in jouw teken (25 november tot 15 december), dit is niet het moment om contracten te tekenen.

Financiën: De Nieuwe Maan in Boogschutter op 1 december is een uitstekend moment om je financiële doelen te herzien en te vernieuwen.

Geluksdag: 24 mei - Een optimale dag voor het starten van nieuwe projecten en het ondernemen van reizen.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Algemeen: Steenbok, 2024 nodigt je uit tot zelfreflectie en het bouwen van solide fundamenten. Met Mars die op 4 januari jouw teken betreedt, start het jaar met een boost van energie en ambitie. Gebruik deze kracht om je doelen te realiseren.

Liefde: In de liefde is het een jaar van serieuze overwegingen. Voor mensen in relaties is dit het perfecte jaar om de relatie te verdiepen of naar een volgend niveau te tillen. De energie van Mars in je teken aan het begin van het jaar kan een onverwachte romantische wending brengen tijdens een professioneel evenement.

Werk: Pluto's verschuiving naar Waterman brengt verandering in je carrière. Sta open voor nieuwe mogelijkheden en uitdagingen die je professionele groei kunnen bevorderen.

Financiën: De invloed van Saturnus in Vissen stimuleert je om verstandig met geld om te gaan. Dit is een goed jaar om te investeren in langetermijnplannen.

Geluksdag: 29 januari - Een uitstekende dag voor het maken van belangrijke carrièrebeslissingen en financiële investeringen.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Algemeen: Waterman, 2024 is een jaar van grote verschuivingen, met Pluto die op 20 januari jouw teken binnenkomt. Verwacht transformatieve veranderingen die jouw ware zelf naar voren brengen.

Liefde: Met Pluto die in januari jouw teken binnenkomt, kunnen singles een transformerende liefde vinden die het verloop van hun hele jaar zal bepalen. Koppels, deze periode nodigt uit om samen een passieproject te starten. Het jaar 2024 staat voor koppels ook in het teken van vrijheid. Leer om elkaar ruimte en respect te geven.

Werk: De Jupiter-Uranus conjunctie op 20 april in Stier zorgt voor innovatie in je werk. Wees open voor onconventionele benaderingen en creatieve oplossingen.

Financiën: Financiële stabiliteit is een thema dit jaar. Focus op het opbouwen van een buffer om voorbereid te zijn op onvoorziene uitgaven.

Geluksdag: 24 februari - Een ideale dag voor sociale activiteiten en het leggen van nieuwe contacten.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Algemeen: Vissen, 2024 staat in het teken van spirituele groei en emotionele genezing. Met Saturnus in retrograde in jouw teken vanaf 29 juni, wordt je aangemoedigd om je innerlijke wereld te verkennen en te helen.

Liefde: Dit jaar is een tijd voor diepe, betekenisvolle relaties. Voor singles is het een periode van zelfontdekking die kan leiden tot het vinden van een zielsverwant. De start van Saturnus retrograde in Vissen op 29 juni brengt een periode van emotionele verdieping. Singles zullen waarschijnlijk diepe, betekenisvolle verbindingen aangaan die van lange duur zijn.

Werk: Professioneel gezien staat het jaar in het teken van creativiteit en empathie. Zoek naar werk dat niet alleen financieel, maar ook emotioneel voldoening geeft.

Financiën: Wees voorzichtig met investeringen, vooral tijdens de retrogrades van Mercurius. Dit is een goed moment om financiële plannen te herzien.

Geluksdag: 12 maart - Een gunstige dag voor creatieve expressie en spirituele inzichten.

Lees je volledige jaarhoroscoop hier.