5 paar trendy overknee laarzen

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 door ELLE Partner
5 paar trendy overknee laarzen © Shutterstock

Overknee laarzen, hoge laarzen tot over de knie, soms tot de dij, zijn laarzen die  al vele jaren een integraal onderdeel van de wintergarderobe uitmaken. Soms zijn ze in, soms weer een tijdje uit, dan blijven ze braaf in je kast liggen, wachtend tot ze weer kunnen. Goed nieuws, want ze kunnen weer! Overknee laarzen zijn er in alle soorten en maten, van leer of van lycra, met plateauzolen of met duizelingwekkende hakken. Overknee laarzen kunnen ontzettend elegant zijn of leuk passen bij een grungy look. Als je het echt goed wilt doen, dan draag je overknee laarzen over een broek in dezelfde kleur.  Wij hebben vijf paar voor je uitgezocht. 

5 paar mooie en trendy overknee laarzen

Naaldhakken of dikke platte zolen, we hebben voor elk wat wils uitgezocht:

Overknee laarzen, Bronx New Kole, Sarenza, €299,90

Deze zwarte laarzen van nubuck hebben een 9 cm hoge hak. Ze hebben een enigszins losse pasvorm om zo over je skinny jeans gedragen te kunnen worden. 

Overknee laarzen, Bronx New Kole, Sarenza, €299,90
© Sarenza

SHOP HIER

Overknee laarzen Vanguard, Steve Madden, Sarenza, €189,99

11 cm hoge naaldhakken voor deze zwarte, los vallende overknee laarzen

Overknee laarzen Vanguard, Steve Madden, Sarenza, €189,99
© Sarenza

SHOP HIER

Blanche overknee laars van leer, Jonak, De Bijenkorf, €285,-

Zwarte en leren overknee laarzen tot net over de knie met een blokhak van 9 cm. 

Blanche overknee laars van leer, Jonak, De Bijenkorf, €285,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Shade overknee laars van leer, Iro, De Bijenkorf, €675,-

Deze chique leren overknee laarzen hebben een stiletto hak van 8,5 cm, een puntvormige neus en een decoratieve strik op de hiel. 

Shade overknee laars van leer, Iro, De Bijenkorf, €675,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Overknee laarzen, Claudie Pierlot, De Bijenkorf, €345,-

Platte, zwarte overknee laarzen met een dikke zool van 3,5 cm en een ronde neus.

Overknee laarzen, Claudie Pierlot, De Bijenkorf, €345,-
© De Bijenkorf

SHOP HIER

Hoe draag je overknee laarzen? 

De overknee laars van dit jaar hoeft niet strak als een tweede huid te worden gedragen, maar heeft een (zeer) losse pasvorm. Als jouw laarzen dan ook nog ton-sur-ton zijn op een broek in dezelfde kleur als de laarzen, zoals we dat zien bij fashionista’s en op de catwalk, dan zijn de laarzen bijna onzichtbaar, modieuzer kan bijna niet. Als jij echter vindt dat jouw dijhoge laarzen wel gezien mogen worden, dan kan dat ook prima. 

De overknee laars past bij meerdere stijlen, zowel bij chique kleding als bij stoerdere stijlen. Het materiaal van de laars is hier belangrijk, een lakleren overknee laars is al snel een tikje uitdagend, terwijl suède veel zachter overkomt. 

Deze dijhoge laarzen verlengen je benen bijna oneindig, zeker als je een model met hak uitkiest. Overknee laarzen staan prima bij een skinny jeans, maar let bij het kopen van de laars dan wel op dat je jeans erin past.

Overknee laarzen passen door hun hoogte perfect bij mini. Het maakt niet uit of het een minirok, -jurk of -short is. We raden je wel aan om hier een panty bij te dragen, dat voelt gekleder (voor jezelf!) en zo ziet het er ook uit. 

Dijhoge laarzen passen ook bij maxi! Als je ze draagt onder een lange rok die net even openvalt om de dijhoge laars te laten zien, dan is dit heel sensueel op een subtiele manier! Draag er daarom een leuke maxirok met maxisplit over. 

Kies je overknee laarzen het liefst in een neutrale kleur, zoals zwart, maar ook grijs en bruin (in de winter). Andere kleuren mogen natuurlijk ook, maar het geheel wordt dan wel wat gedurfder, je moet het dus zelf aandurven. Wit kies je beter niet, men zou dan wel eens kunnen denken dat je been in het gips ligt. 

De overknee laars is op zich al vrij sexy, en daarom kan je maar beter vermijden ze te dragen met strakzittende outfits. We zeggen ja tegen de skinny jeans in de laarzen, maar dan met oversized trui of blazer. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE.

Rate this post