Libeco Home: back to La BRUGEOISE!

Geüpdatet op 10 oktober 2023 door ELLE Partner
Libeco Home: back to La BRUGEOISE! ©Libeco

Ontdek de nieuwe Libeco Home herfst/winter 2023 collectie met elementen uit de natuur en vintage invloeden van antieke machines, tegelvoeren en schatten uit het industriële erfgoed.

Amy Behn, ontwerpster van Libeco Home, lanceert eindelijk haar nieuwe collectie. Die liet wat op zich wachten, maar de uitmuntende kwaliteit die we van het merk gewend zijn, kan je nu eenmaal niet overhaasten. Het begon allemaal met het ontwerp van een uniek geweven motief, dat de naam ‘Dobby design’ kreeg. Het ontwerpen van het motief was geen sinecure: testen, proberen, weven, opnieuw weven ... Maar plots zat het goed en kwam als vanzelf een uitzonderlijke collectie tot stand.

©Libeco

Deze collectie, die haar inspiratie vindt in de natuur en een vintage industriële sfeer oproept, neemt je mee naar een universum van rijke texturen, franjes en diepe kleuren. Ze is verrassend eenvoudig en toch opvallend dankzij details die meteen in het oog springen.

Etienne: een combinatie van elegantie en warmte

Het Etienne-sierdeken is één van de pronkstukken van deze collectie. Het valt op door het origineel geweven motief, dat ook terugkomt op de plaid en de kussenhoes. Het deken is gemaakt van middelzware stof en heeft twee verschillende streeppatronen aan de boven- en onderkant, waardoor het originele motief harmonieus wordt geïntegreerd. De kleuren gember, ivoor en zwart zetten de toon. Daarnaast is het deken verfraaid met franjes aan beide uiteinden en een zoom in het midden voor een verrassend visueel effect. De bijpassende kussenhoes heeft hetzelfde streeppatroon van de onderkant van het deken.

©Libeco

Je kan het combineren met de bedlinnencollecties ‘Tack Stripe’ en ‘Canal Stripe’, of je kan kiezen voor een harmonieus geheel met de ‘Tahoe Stripe’. De Etienne-plaid en bijpassende kussenhoes hebben hetzelfde originele motief als het deken. Ze worden gekenmerkt door twee verschillende streeppatronen aan de boven- en onderkant, waardoor het exclusieve motief briljant wordt geïntegreerd. De plaid is gemaakt van middelzware stof en is voorzien van franjes aan de uiteinden voor een chique en comfortabele look.

Marrakesh: een eerbetoon aan traditie

Na de lancering van de Moroccan-collectie een paar jaar geleden, is er nu eindelijk de Marrakesh-collectie, samen met de bijhorende plaid. De strepen van ‘The Marrakesh’ lijken op die van de Morroccan-collectie, maar de stof is dikker en benadert eerder de iconische Manitoba- en Juniper-collecties.

Jasper: traditie heruitgevonden

©Libeco

Na het grote succes in september 2022 keert de Jasper-collectie terug in een nieuwe kleur: ‘Faden black’. Deze nieuwe reeks bestaat uit kussenhoezen, mini-etuis en een tapijt, die allemaal voorzien zijn van een linnen band in ivoor en gember voor een uitgesproken elegante look.

Construction: stevigheid en elegantie

Deze vier prachtige tapijten zijn zowel stevig als elegant en zijn gemaakt van een dikke stof met een zoom in het midden. Elk formaat is beschikbaar in twee combinaties: ‘Natural/Faded black’ en ‘Natural/Ginger’, zodat het tapijt zich perfect aanpast aan elke omgeving.

The Belgian Table Throw: elegantie op tafel

©Libeco

Het nieuwe tafelkleed The Railway Table Throw, dat nauw verbonden is met de tramgeschiedenis van de stad, dankt zijn naam aan het industriële gebouw waar de La Brugeoise-collectie gefotografeerd is. Dit stevige tafelkleed in puur linnen heeft strepen in gember, zwart en ivoor aan beide kanten, en franjes aan de uiteinden. Het past perfect bij het servet van ‘The Locomotive Stripe’ en de Jasper-placemats. Harmonie, kwaliteit en creativiteit: Libeco Home weet te verrassen.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Libeco.

Lees ook:
De keukentrends voor dit najaar
Hiboo, jouw slaapbuddy, strijkt neer in Brussel
Deze 10 vrouwelijke parfums leveren je de meeste complimenten op - aldus het internet