Odrie: De nieuwe ster aan het duurzame juwelenfirmament

Geüpdatet op 24 oktober 2023 door ELLE Partner
Odrie: De nieuwe ster aan het duurzame juwelenfirmament©Elien Jansen

Er waait een frisse wind door de wereld van de juwelen, en die komt rechtstreeks uit Hasselt. Odrie, een opkomend juwelenmerk opgericht door drie nichtjes met een onstilbare creatieve honger, is hier om te laten zien dat duurzaamheid en stijl hand in hand kunnen gaan.

Wie is Odrie?

Laten we beginnen bij het begin: Odrie is een jong, Belgisch merk dat op 7 juni zijn eerste drie collecties lanceerde. Hoewel nieuw in het veld, heeft het merk al een duidelijke missie: de moderne vrouw voorzien van eigentijdse, hoogwaardige juwelen zonder in te boeten aan ethiek of duurzaamheid.

Duurzaamheid als Kernwaarde

Alle juwelen van Odrie zijn vervaardigd uit 18 karaat gerecycleerd goud en bevatten labgrown diamanten. Wat zijn dat precies, die labgrown diamanten? Wel, ze bieden een milieuvriendelijker en ethischer alternatief voor gemijnde diamanten. Ze hebben exact dezelfde chemische en fysische eigenschappen, maar zijn veel vriendelijker voor onze planeet. Een win-win, toch?

 

©Elien Jansen

Veelzijdige Collecties

Odrie pakt uit met drie krachtige collecties: Bright World, Meet Me in Paris en Dreaming of Riads. Elke lijn haalt inspiratie uit verschillende culturen en landschappen, wat zich vertaalt in zowel tijdloze als speelse ontwerpen. Het unieke aan Odrie is dat hun juwelen modulair zijn. Je kunt starten met enkele basisstukken en deze aanvullen met add-ons om zo je eigen persoonlijke look te creëren.

Meer dan een Webshop

Wat ook interessant is aan Odrie, is de hybride verkoopstrategie. Je kunt hun creaties zowel online als in de fysieke winkel Juwelier Orye te Hasselt aanschaffen. Deze aanpak zorgt voor een persoonlijke winkelervaring waarin klanten advies op maat kunnen krijgen, de juwelen kunnen passen en kunnen genieten van uitstekende service na verkoop.

©Elien Jansen

Toekomstplannen

Hoewel Odrie momenteel alleen in Hasselt beschikbaar is, zijn er plannen om het aantal verkooppunten in België uit te breiden. Hou dit merk dus zeker in de gaten.

Conclusie

Odrie is meer dan een juwelenmerk; het is een statement. Een groen, glinsterend statement dat je uitnodigt om creatief te zijn en je eigen stijl te ontdekken, zonder de aarde te belasten. Dus als je op zoek bent naar dat ene bijzondere juweel dat niet alleen je outfit maar ook je geweten opsmukt, dan zou je weleens je nieuwe favoriete merk gevonden kunnen hebben. Bezoek hun webshop of ga langs bij Juwelier Orye in Hasselt en ervaar het zelf.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Odrie
Odrie.com

LEES OOK:

Wat vond je ervan? De exclusieve ontdekking van Narciso Rodriguez’ nieuwe parfum
De avontuurlijke reis van fotografe Estelle Parewyck
Zonder broek buitenkomen blijft een trend, volgens Hailey Bieber