Cate Blanchett zegt (weer) Sì tegen Armani

Geüpdatet op 14 september 2023 door Jolien Vanhoof
Cate Blanchett zegt (weer) Sì tegen Armani

Laat het duidelijk wezen: Cate Blanchett is geen ja-knikker. De Australische actrice kiest haar rollen zorgvuldig uit en dat leverde haar al meermaals een Oscar op. Maar als niemand minder dan meneer Armani je vraagt voor een nieuwe geur en campagne, dan is er slechts één juist antwoord: Sì!

Cate en Giorgio go way back. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 2005, backstage na zijn eerste Armani Privé-defilé. Zij mocht er een van zijn jurken passen. Tot haar grote verbazing stuurde hij iedereen weg en deed alle aanpassingen zelf. Sindsdien klikt het tussen die twee. “Mijn relatie met Meneer Armani is een constante, zelfs als ik hem een tijdje niet heb gezien,” zegt Blanchett, die de Italiaanse modemagnaat steevast met de grote M benoemt. “Voor mij is hij een soort toetssteen. Ik zie hem graag bezig achter de schermen, zijn passie is aanstekelijk. Hij toont genegenheid voor iedereen in zijn team, de mensen die hebben geholpen om zijn visie tot leven te brengen. Ik heb een ongelofelijke bewondering voor zijn energie en zijn werkethiek.”

Working mom

Het respect blijkt wederzijds. Cate verpersoonlijkt sinds 2013 de Sì-parfums en draagt daarnaast al vijf jaar de titel van Armani’s Global Beauty Ambassador, de allereerste in de geschiedenis van het merk. Dat betekent dat ze niet enkel in de campagnes voor de parfums schittert maar ook in die van de skincare en make-up. Haar go-to producten? “Ik ben een werkende moeder van vier dus als het snel moet gaan, zweer ik bij de Lip Power 108 en de Eyes to Kill Classico-mascara. Nog wat zonnecrème en een rijkelijk laagje parfum, en ik kan de deur uit. Als ik echt maar twee minuten heb? Zonnecrème en parfum!”

cate blanchett, armani, Si, parfum

Met andere woorden: voor een lekkere geur maakt de actrice altijd tijd. Zoals vandaag, nu ze de internationale beautypers (en ondergetekende) de nieuwe Sì Eau de Parfum Intense van Giorgio Armani komt voorstellen. Ondanks de afstandelijke opzet – wij zien Cate achter haar computerscherm zitten, zij ons helemaal niet – hangt de groep aan haar lippen. Ze is meer dan een ambassadrice; ze is de lijm die alle Sì-parfums samenhoudt. Ze is open, goedlachs en vertelt de ene anekdote na de andere. Zoals van die ene vriendin aan de universiteit die een vanilleboon in haar rugzak bewaarde. “Telkens als ze zich een beetje down voelde, haalde ze de boon tevoorschijn en rook eraan. Dat is de kracht van vanille, het straalt enorm veel warmte en positiviteit uit.” En zo verklapt Cate haar favoriete ingrediënt van de nieuwe Armani-geur.

Eiland van perfectie

Hoe ruikt Sì Intense? Het opvallendste aroma is dat van zwarte bessennectar. Meesterparfumeur Julie Massé combineerde de sappige, vlezige noot met de zachtheid van osmanthus en kruidige zwarte thee. Voor de bloemige sensualiteit voegde ze in het hart van de geur ook damascusroos en fluwelige davana toe. De basisnoten zijn dan weer romige vanille en patchoeli-olie. Ze noemt het een complex verhaal van contrasten, van aantrekken en afstoten. En net daar houdt ook Cate Blanchett het meest van. “We praten altijd over beauty alsof het een of andere eindbestemming is, een eiland van perfectie. Onhaalbaar en ongenaakbaar. Maar parfum gaat veel dieper dan dat. Een enkele geur kan een heel spectrum aan emoties oproepen en een brug slaan tussen heden en verleden.”

Tot 7 keer Sì

In de bijbehorende reclamespot krijgt Cate gezelschap van ‘Stranger Things’-actrice Sadie Sink, het Spaanse model Eugenia Silva en de Italiaanse actrice Matilde Gioli. Samen zeggen de vrouwen tot wel zeven keer sì op de beats van Måneskins ‘Beggin’. Sì to new beginnings. Sì to freedom. Sì to love. Sì to myself. Sì to us. Sì to passion. Sì to life.

Of Cate ook zo makkelijk ‘ja’ zegt in het dagelijks leven? “Ja! (lacht) Tot grote ergernis van mijn man. Ik heb te veel energie, denk ik. Maar ik probeer wel vaker ‘ja’ te zeggen op de kleine momenten met mijn gezin, en de boot langer af te houden voor duizend-en-een andere projecten. Ze moeten maar wat geduld opbrengen.” Al hebben wij hier zo’n flauw vermoeden dat meneer Armani nu al op de volgende Sì van mevrouw Blanchett wacht …

Sì Eau de Parfum Intense Refillable, in 30 ml (€ 95), 50 ml (€ 135) of 100 ml (€ 185). Sì Eau de Parfum Intense Refill, verkrijgbaar in 100 ml (€ 150).