8x Belgische mode shoppen in Knokke

Geüpdatet op 27 oktober 2023 door ELLE Partner
8x Belgische mode shoppen in Knokke©Knokke-Heist

Knokke-Heist vormt behalve het decor van de heerlijke dramaserie ‘Knokke Off’ ook de ideale bestemming voor een dagje shoppen. En niet in het minst voor wie van Belgische mode houdt.

Kustgemeente Knokke-Heist telt naast grote winkels van internationale merken talloze (luxe)boetieks die een bezoekje waard zijn. Rondom de gouden driehoek, gevormd door de Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan, vind je de leukste adresjes - of je nu van mode, interieur of beauty houdt. En het beste van al? In Knokke-Heist zijn de winkels ook op zon- en feestdagen geopend! Deze adressen met mode van Belgische bodem mag je niet links laten liggen:

Maison Delvaux

Wat bijna 200 jaar geleden begon bij reiskoffers groeide uit tot een waar handtassenemperium. In de flagshipstore op de Kustlaan word je ondergedompeld in de savoir-faire en shop je de bekende Brillant-handtas.

Adres: Kustlaan 148b

Natan 

De elegante kledij van ontwerper Edouard Vermeulen valt in de smaak bij royals uit binnen- en buitenland maar kan ook ons bekoren. Een bezoekje aan de enorme boetiek op de Kustlaan is een must-visit wanneer je in Knokke-Heist bent.  

Adres: Kustlaan 150

©Knokke-Heist

Scapa

Handgebreide kledij uit de Schotse eilanden diende ontwerpster Arlette Van Oost ter inspiratie bij de oprichting van dit lifestylemerk. Met maar liefst vijf boetieks - van mode tot interieur - is Scapa koning te rijk in Knokke-Heist.

Adres: Zeedijk-Het Zoute 774, 787, 789 & 791

Essentiel 

De kleurrijke mode van het Belgische Essentiel kon niet ontbreken in de kustgemeente. De maxi-jurken, felgekleurde broeken en blouses met print passen perfect in het plaatje. Opgelet: niet voor muurbloempjes.

Adres: Kustlaan 70 & 146a

Morobé

De unieke schoenen van de Gentse Virginie Morobé zijn gedurfd, opvallend en van hoge kwaliteit. De boetiek in de Kustlaan kreeg een indrukwekkend interieur van de hand van toparchitect Glenn Sestig.

Adres: Kustlaan 225

©Knokke-Heist

Wouters & Hendrix

Nog op de Kustlaan huist de minimalistische boetiek van Wouters & Hendrix, het Belgische juwelenmerk geboren uit een voorliefde voor surrealisme. De draagbare sculpturen, ontworpen en met de hand gemaakt in Antwerpen, garanderen jaren genot.

Adres: Kustlaan 325

Julia June

Julia June houdt niet van labels en de collectie van het merk is dan ook moeilijk onder een noemer te plaatsen. Maar als we dan toch een passende omschrijving moeten bedenken, is ‘hedendaags’ het eerste dat ons te binnen schiet. De kwaliteitsvolle mode van het merk shop je in Knokke-Heist in de gezellige boetiek op de A. Bréartstraat. 

Adres: A. Bréartstraat 16

Odette Lunettes

Het Belgische brillenmerk Odette Lunettes, opgericht door Eline De Munck en Bob Geraets, beschikt over een ruime flagshipstore vlakbij het Albertplein. Wat je kan verwachten? Een uitgebreid assortiment aan duurzame monturen met die gewilde je ne sais quoi-factor tegen een eerlijke prijs.

Adres: Elizabetlaan 9-13

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Toerisme Knokke-Heist.
mykh.be

LEES OOK:
Diep in de zee: deze nieuwe Dopper-flessen wil je hebben
Getest & goedgekeurd: snel en easy zelf golven maken in je haar
Het Belgische CRUSH Cashmere injecteert kleur in duurzaam breigoed