Kanten rokken krijgen deze herfst een groots modemoment

Geüpdatet op 29 augustus 2023 door Daphne Dorgelo
Kanten rokken krijgen deze herfst een groots modemoment Imaxtree

Wat is er meer sexy dan een slanke, lange rok? Juist, een van kanten stof. Dat is dan ook de reden waarom we zo van de huidige trend houden: lange lace skirts.

Een lange rok heeft iets lieflijks en uitdagends. Slippend vanaf de heupen voelt zo'n rok gepolijst genoeg voor naar het werk, maar toch cool genoeg om te dragen tijdens een avondje cocktails drinken. Er zit een zekere mate van smaakvolle terughoudendheid in, die vooral als een goede optie aanvoelt tussen het huidige tijdperk met minirokken. En het is niet alleen wij die fan zijn.

Fashion Week favorite

Cool girls waarderen kledingstukken die veelzijdig zijn en gemakkelijk kunnen worden gestyled. Lange kanten rokken passen bij bijna elke gelegenheid en kunnen casual of chique worden gedragen, afhankelijk van hoe ze worden gecombineerd met andere items in de outfit. We gokken daarom dat dat de grootste reden is waarom we kanten rokken volop hebben gespot tijdens de laatste Copenhagen Fashion Week. Daar zagen we ze overdag vooral in combinatie met Adidas Samba's, maar met de juiste hak en het juiste vest kan de rok ook naadloos overgaan van overdag naar de fashion party's 's avonds.

Ook tijdens de andere modeweken, onder meer in Milaan en New York, was het een favoriet. De tofste combinatie volgens ons? Met een oversized shirt voor de warmere herfstdagen, met een trui voor de koudere. Voor een Old Hollywoods meets urban look:

Double lace zal je eerder een romantische uitstraling geven. En met bohemian accessoires zoals oorbellen, armbanden en sandalen waan je je voor even weer op het strand van je zonnige bestemming afgelopen zomer.

Welke kanten rokken je tot slot het best scoort? Een kleine selectie van onze favorieten:

Rosalia lace straight skirt, Fleur Du Mal, €397

Shop hier

Blonde lace midi, Stradivarius, €29,99

Shop hier

Josh Skirt, ba&sh, €265

Shop hier

Carmela chantilly-lace skirt, Anna Quan, €521

Shop hier