De must-have tas die we deze zomer o-ve-ral hebben gespot

Geüpdatet op 1 augustus 2023 door Daphne Dorgelo Foto’s: Getty Images
De must-have tas die we deze zomer o-ve-ral hebben gespot PARIS, FRANCE - JUNE 25: Fashion Show Guest is seen wearing black shades, a bag from Ludovic de Saint-Sernin, a sleeveless, transparent tank top designed by Ludovic de Saint-Sernin, a black leather trousers with several courts and black half open high heels outside during the Ludovic de Saint-Sernin Menswear Spring/Summer 2024 as part of Paris Fashion Week on June 25, 2023 in Paris, France. (Photo by Jeremy Moeller/Getty Images)

Als je een beetje actief bent op TikTok en modemensen volgt, zag je hoogstwaarschijnlijk de shiny tassentrend je For You-page en feed al overspoelen.

Om specifiek te zijn, hebben we het over handtassen met een zilverachtige metallic tint.

Silver everywhere

Noem het de nieuwe vorm van dopamine dressing of schrijf het toe aan de invloed van Taylor Swift's Eras Tour, maar zilveren metallics zijn overal dit seizoen. Juwelen maken een shift van goud naar zilver, broeken en rokken zijn in een laagje aluminium gedoopt en we dragen de hele zomer al jurken die we normaal alleen met eindejaarsfestiviteiten zagen.

En dat geldt ook voor tassen

Zilver werd onvermijdelijk ook doorgetrokken in tassen. Er waren heruitgaves van iconische stijlen zoals de Mary Janes van Le Monde Beryl, JW Anderson's bumper bag en de klassieke Jackie-tas van Gucci, maar er waren ook veel zilveren tassen die het levenslicht zagen. We snappen wel waarom: de metallic glans voegt glamour toe aan elke outfit en heeft tegelijkertijd een futuristische en moderne uitstraling. Het is een geweldige toevoeging aan je festivaloutfit (denk aan een monochrome outfit met een knaller van een tas), maar zal ook hoge ogen gooien wanneer je met je superchique zilveren tas de werkvloer betreedt.

De ene tas is de andere niet, dus bij deze deelden we ze voor je op:

1. Op het festivalterrein

Le Bisou Perle patent-leather shoulder bag, Jacquemus, €545

Shop hier

Vitty La Grande shoulder bag, Benedetta Bruzziches, €1.096

Shop hier

Carrie Pailettes, Coccinelle, nu €123,95

Shop hier

2. In de winkelstraten

 

Primavera shoulder bag, Furla, €294,95

Shop hier

Bonny bag, Jimmy Choo, €750

Shop hier

Metallic Toni shoulder bag, Osoi, €288

Shop hier

3. Op de werkvloer

Gancini Small leather tote bag, Ferragamo, €1.850

Shop hier

 

Hourglass XS, Balenciaga, €1.890

Shop hier

Falie shoulder bag, Tammy & Benjamin, €295

Shop hier