Nieuwe Maan in Kreeft: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Gepubliceerd op 17 juli 2023 door Lore Ginneberge
Nieuwe Maan in Kreeft: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Op 17 juli 2023 brengt de Nieuwe Maan in Kreeft een vloedgolf van emotionele energie die elk sterrenbeeld op unieke wijze zal beïnvloeden. Wordt het tijd om een oude vriend op te bellen of ligt de focus eerder op zelfzorg? Ontdek de transformerende impact van de Nieuwe Maan op jouw zonneteken, maanteken en ascendant.

Wat betekent een Nieuwe Maan?

De Nieuwe Maan symboliseert een tijd van nieuwe kansen, een frisse start en een moment van reflectie en herbeoordeling. Wanneer de Maan zich tussen de Aarde en de Zon bevindt, is het het perfecte moment om intenties en doelen te stellen. Deze periode van vernieuwing en transformatie is een invloedrijke tijd op astrologisch vlak, waardoor onze emoties, gedrag en verlangens zich kunnen afstemmen op de energie van het universum.

Nieuwe Maan in Kreeft op 17 juli 2023

Op 17 juli 2023 treedt de Nieuwe Maan op in het sterrenbeeld Kreeft, en dat heeft invloed op alle sterrenbeelden. Kreeft is verbonden met emoties, huiselijkheid en onze instinctieve aard. Het accentueert ons verlangen naar comfort, veiligheid en verbondenheid. Deze Nieuwe Maan zal daarom een periode van diepgaande emotionele bewustwording inluiden, evenals een verhoogde focus op familie, gezin, vrienden en andere persoonlijke relaties.

Ram: 19 maart tot 20 april

Als Ram sta je bekend om je moedige karakter en actiegerichte houding, maar deze Nieuwe Maan zou je kunnen aanmoedigen om je aandacht naar binnen te richten. Het kan een tijd zijn van emotionele ontdekking, waarbij je uitgenodigd wordt om gevoelens te delen die je anders wellicht verborgen houdt. Dit kan een uitdaging zijn, maar door deze aan te gaan, kun je een diepere band smeden met jezelf en anderen, wat een welkome afwisseling kan zijn van je gebruikelijke drukke tempo.

Stier: 21 april tot 20 mei

Tijdens deze Nieuwe Maan staat het huiselijk leven in het middelpunt van de belangstelling voor de comfort-minnende Stier. Het is een goed moment om je te focussen op je woonomgeving en deze naar je zin te maken, misschien door een kamer te herinrichten of door te investeren in comfortabele meubels. Het koken van een uitgebreide maaltijd voor geliefden kan ook een troostrijke ervaring zijn.

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Deze Nieuwe Maan markeert een tijd van emotionele openbaring voor de communicatieve Tweelingen. Je kunt jezelf uitgedaagd voelen om openhartige gesprekken te voeren over onderwerpen die je normaal gesproken vermijdt. Dit kan je helpen om een diepere verbinding te maken met de mensen om je heen en kan je ook helpen om je eigen emoties beter te begrijpen.

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Met de Nieuwe Maan in jouw teken, kunnen Kreeften een bijzonder krachtige emotionele golf ervaren. Je kan het gevoel hebben dat je je leven op een of andere manier moet herstructureren, misschien door het loslaten van een oude gewoonte of relatie die je niet langer dient. Dit kan leiden tot een grotere emotionele vrijheid en authenticiteit.

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Leeuwen, vaak bekend om hun flair en charisma, worden uitgenodigd om wat tijd voor zichzelf te nemen. Het is een goed moment om je te richten op zelfzorg, of het nu gaat om het starten van meditatie-oefeningen, het proberen van een nieuwe sport als yoga of pilates, of gewoon het nemen van een welverdiende pauze. Het is een tijd om te beseffen dat rust en ontspanning net zo belangrijk zijn als actie en prestatie.

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Deze Nieuwe Maan is een uitstekende tijd voor Maagden om zich te richten op hun sociale leven. Het organiseren van een klein samenzijn met vrienden of het opnieuw contacteren van een oude vriend, kan bijzonder vervullend zijn. Je kunt ook genieten van het plezier van het zorgen voor anderen, misschien door vrijwilligerswerk te doen of gewoon door een luisterend oor te bieden aan iemand in nood.

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

De Nieuwe Maan in Kreeft spoort Weegschalen aan om de balans tussen werk en privé te herzien. Je kunt je uitgedaagd voelen om grenzen te stellen op je werk om meer tijd voor je gezin of voor jezelf te maken. Het kan ook een tijd zijn om na te denken over je carrièredoelen en of deze in lijn zijn met je persoonlijke waarden en behoeften.

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Schorpioenen kunnen deze Nieuwe Maan ervaren als een tijd van ontdekking en expansie. Je zou je aangetrokken kunnen voelen tot het leren van een nieuwe skill of het bestuderen van een onderwerp dat je altijd al heeft gefascineerd. Reisplannen kunnen ook op de agenda komen, of misschien voel je de behoefte om je spirituele pad te verdiepen?

Boogschutter: 22 november tot 21 december

De invloed van de Nieuwe Maan kan Boogschutters aanmoedigen om hun leven te evalueren en na te denken over hun authentieke pad. Dit kan betekenen dat je afstand neemt van een relatie of situatie die niet meer dient, of dat je je inzet voor een nieuw project of avontuur dat je passie en interesse wekt.

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Tijdens deze Nieuwe Maan staan relaties centraal in jouw leven. Als Steenbok heb je de neiging om te focussen op carrière en prestaties, maar deze maancyclus vraagt je om je aandacht te richten op je persoonlijke relaties. Het is tijd om je gevoelens openlijk te delen en te communiceren met je dierbaren. Je kunt je aangetrokken voelen tot het idee om oude banden te herstellen of een langdurige ruzie op te lossen.

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Watermannen kunnen de Nieuwe Maan ervaren als een tijd om hun dagelijkse routine en levensstijl te herzien. Het is een goed moment om te kijken naar je gezondheids- en welzijnsgewoonten en te overwegen of er veranderingen nodig zijn om je fysieke en emotionele welzijn te ondersteunen.

Vissen: 19 februari tot 20 maart

De Nieuwe Maan in Kreeft is een tijd van creatieve expressie en romantiek voor Vissen. Dit is een uitstekende tijd om je te richten op creatieve projecten, om je romantische leven te herzien, en om te genieten van de vreugde en het plezier van het leven. Het najagen van je passies en het luisteren naar je hart kunnen je leiden naar een dieper gevoel van voldoening en geluk