Een luxueuze vakantiewoning op 4 à 5 plaatsen in Europa

Geüpdatet op 7 juli 2023 door Marleen Duerinckx en ELLE Partner
Een luxueuze vakantiewoning op 4 à 5 plaatsen in Europa

De trotse bezitter zijn van meerdere unieke en mooi ingerichte vakantiehuizen, telkens op andere locaties in Europa, het kan dankzij het luxueuze mede-eigenaarsmodel August. ELLE Decoration sprak met Cornelia de Ruiter, Head of Benelux, over het concept en de inrichting van de woningen.

In 2019 lanceerden Mélie Dunod en Nico Watzenig het co-ownershipconcept August. Dankzij dit model ben je mede-eigenaar van unieke pareltjes op de meest uitzonderlijke locaties, zorgvuldig geselecteerd door August in Europa. Opteer je voor de Signature of de Premium Collection? Dan verblijf je in een villa aan de FranseRivièra, een traditioneel Toscaans landhuis, een buitenhuis op het Spaanse Mallorca, een chalet in het Franse skigebied tussenChamonix en Megève of een cottage in de Engelse Cotswolds. Ben je veeleer op zoek naar een locatie in een bruisende stad? Dan is er de Pied à Terre Collection, een selectie city center luxueuze appartementen in de leukste buurten van levendige steden zoals BarcelonaParijs, Cannes, Londen en Rome.

Premium Collection - Tuscany

KARAKTER EN AUTHENTICITEIT

“Wat voor ons uiterst belangrijk is”, stelt Cornelia, “is karaktervolle huizen vinden met vooral authentieke elementen. En voor de Signature en Premium Collectie zijn de ligging en het uitzicht uiterst belangrijk. We verbouwen alle huizen grondig zodat ze voldoen aan al het moderne comfort en ook  over een ruime en grote leefruimte beschikken, en over een buitenkeuken. Voor de inrichting respecteren we de decoratiestijl van de locatie. We combineren antieke en vintage meubelen met modern en hedendaags meubilair en we werken ook met plaatselijke artiesten en kunstenaars.” Alle woningen dragen duidelijk de charmante en authentieke August-decoratiestempel met oog voor detail, waardoor er ook een zekere ‘herkenbaarheid’ is voor de mede-eigenaars en waardoor het aanvoelt als thuiskomen. Het August-team regelt trouwens ook al het onderhoud en biedt een ‘hotel-like’ service zodat alles perfect naar wens is.

Premium Collection - Tuscany

EEN ECHTE GEMEENSCHAP

August koopt dus de luxueuze eigendommen aan om ze volledig te renoveren en vervolgens helemaal in te richten. Daarna worden ze ook onderhouden door het August-team. Volgens dit vernieuwende model kopen de eigenaars hun aandeel binnen een specifieke collectie en worden ze zo mede-eigenaar van een portfolio van vier à  vijf luxe-appartementen of villa's. Elke mede-eigenaar kan gemiddeld zo’n 8 à 12 weken en vaak ook meer in de verschillende woningen verblijven doorheen het jaar. “Er is een hechte band tussen de mede-eigenaars. We kunnen echt spreken van een August Community. Zo delen de mede-eigenaars hun ervaringen en tips over de streek onderling zodat iedereen ten volle van het verblijf kan genieten. We hebben trouwens al heel wat Belgische mede-eigenaars”, vertelt Cornelia. En misschien komen er weldra nog een aantal bij…

Signature Collection - Chamonix

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met August.
www.augustcollection.co.uk

Lees ook :

The bigger the better: de oversized buckle belt is weer in
Vertrek goed voorbereid op vakantie, met Touring 
Bloemig en verfrissend: de St-Germain Spritz is de it-cocktail van de zomer