De origineelste make-uplooks voor de festivalzomer

Geüpdatet op 21 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
De origineelste make-uplooks voor de festivalzomer @lanayanette

Op zoek naar originele make-uplooks voor de festivalzomer? Wij inspireren je met de grootste trends van dit seizoen.

Net zoals je outfit, mag je make-up op een festival net dat ietsje meer zijn dan in het dagelijks leven. Felle kleuren of pareltjes op je gezicht maken je festivallook af. Wij bespreken de origineelste make-uptrends van deze zomer en de producten waarmee je ze kan creëren.

1. Colorblock oogschaduw

Laat je ogen opvallen door felle tinten oogschaduw te combineren. Creëer een colorblock effect door uiteenlopende kleuren naast elkaar te plaatsen. De trend past bij elke vorm van ogen. Test hem door een kleur oogschaduw aan te brengen op je ooglid en een tweede kleur er bovenop toe te voegen tot aan je wenkbrauw. Je kan met de colorblocktrend ook een wing geven aan je ogen. De kleurrijke make-uplook is ideaal voor een zomers festival.

2. Parels en glitters

Parels en glitters zijn al enkele jaren een van de go-to make-uptrends op festivals. Je kan ze gebruiken ter afwerking van je make-up, maar je kan ze je look ook volledig laten bepalen. Ze bestaan in alle vormen en maten, zodat je vrij kan kiezen hoe je ze gebruikt. Een festival is het ideale excuus om de trend eens te proberen.

3. Barbiecore

Barbie is niet weg te slaan uit de mode deze zomer. Naast een barbiecore trend in fashion, bestaat er nu ook een in make-up. Het principe is hetzelfde: alles is roze, van je lippenstift tot je oogschaduw. Perfect om te combineren met je barbiecore outfit.

4. Unieke lippen

Het moeten niet altijd je ogen zijn die de show stelen, je kan ook je lippen in de spotlights zetten. Deze festivalzomer zijn daar tal van make-uptrends voor. De eenvoudigste zijn een gedurfde lippenstift of blinkende lippen. Ga voor de eerste look voor donkerpaarse of felblauwe lippen en combineer hem eventueel met je oogschaduw. Voor extra blinkende lippen gebruik je lip oil. Je kan je lippen ook extra overlijnen. Maak het lijntje dikker en feller dan gewoonlijk en combineer het met een lichte of zelfs geen lippenstift. Een derde optie is een donkere volle lippenstift aanvullen met een blinkende oogschaduw.

5. Heavy highlighter of blush

Benadruk de vorm van je gezicht door extra veel highlighter of blush aan te brengen. Door meer highlighter toe te voegen aan je make-up zal je een glowy look krijgen. Extra blush verhoogt dan weer je schattigheidsfactor en is ideaal om te combineren met de barbiecore trend.

6. Gewaagde glam

Sinds de serie 'Wednesday' is de donkere gothic look helemaal terug. Ga voor donkere smoky ogen met zwarte oogschaduw en een lange wing. Wil je een iets verfijndere gothic look, kies dan voor donkere graphic eyelines.

7. Flowerpower

De tekentalenten onder ons kunnen voor een flowerpower make-uplook gaan deze festivalzomer. Teken enkele eenvoudige bloemen rondom je ogen, dus zowel op je oogleden als onder je ogen. Match de kleuren van de bloemen met die van je outfit voor een perfecte festivallook.

Shop de looks

1. Felle eyeliner

Groene eyeliner
Vivid Brights Liquid Liner, NYX

Shop hier

2. Face jewels

festival make-up
Clustered Natural Pearls Face Gems, In Your Dreams

Shop hier

3. Lichte lipgloss

festival make-up
Liplights Cream Lip Gloss, RMS

Shop hier

4. Glinsterende lippenbalsem

festival make-up
Edelsteen hydraterende lippenbalsem, Inuwet

Shop hier

5. Roze blush

Dior blush
Rosy glow blush, Dior

Shop hier

6. Donkere multistick

festival make-up
Huestick, Live Tinted

Shop hier

7. Make-up remover

make-up remover
Zachte make-up removerwater, Annayake

Shop hier