Kinderen en hun sterrenbeeld: hoe ga je ermee om?

Geüpdatet op 20 juni 2023 door Camille Vernin en Virginie Dupont
Kinderen en hun sterrenbeeld: hoe ga je ermee om? Getty Images

Elk kind heeft zijn eigen karaktertrekken, persoonlijkheid, gevoeligheden en ... sterrenbeeld. Kan je je kinderen beter leren begrijpen op basis van zijn/haar astrologisch profiel? 

Misschien kan astrologie ons helpen om het gedrag van onze (b)engeltjes beter te begrijpen? Mademoiselle Lili is astrologe, tarologe en schrijfster van Astro-cristaux. Zij vertelt ons wat de belangrijkste eigenschappen zijn van onze kids en wat ze, op basis van hun geboortedag, echt willen.

Ram

Sporten is de boodschap! Kleine Rammetjes barsten van de energie. Om zich goed in hun vel te voelen en tot rust te komen, moeten ze dus stoom afblazen. Je kind is een geboren leid(st)er en heeft geen moeite om anderen aan te sturen.

Stier

Kinderen geboren onder sterrenbeeld Stier hebben rust, kalmte en veiligheid nodig. Chaos en uitbranders vinden ze verschrikkelijk! Leer hen snel de waarde van geld, ze zullen het fantastisch vinden en later nog kunnen gebruiken.

Tweelingen

Je kleine Tweeling heeft vast al heel jong leren communiceren. En ook al zitten ze nu al onafgebroken te kwebbelen, je doet er goed aan om met ze te praten, te lachen met hun gekke bekken en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Hun intelligentie zal je verbazen.

Kreeft

Kreeftenkindjes hebben je nodig: je knuffels, tederheid, nabijheid en warmte. En ze zijn gek op de lekkere maaltijden die je voor hen klaarmaakt.

Leeuw

Leeuwenjongen zijn de kleine koningen (van de jungle). Ze hebben zoveel mogelijk aanmoediging en bewondering nodig. Om een sterk en gezond ego op te bouwen, kunnen ze je steun goed gebruiken. Ook hun groot hart heeft nu en dan nood aan troost.

Maagd

Voelt je mini Maagd zich vaak onzeker? Is zelfs de kleinste verkoudheid al een drama? Don't worry, dat is normaal. Vaak zijn kinderen geboren onder dit sterrenteken heel handig. Laat hen hun talenten ontwikkelen, dat bezorgt hen de nodige afleiding van kleine en grote problemen.

Weegschaal

Kleine Weegschaaltjes zijn charmant, onweerstaanbaar en erg meegaand. Ze zijn de eersten om bij een gespannen sfeer de druk van de ketel te halen. Heb een beetje geduld, want vaak vinden ze beslissingen nemen nogal moeilijk.

Schorpioen

Schorpioenkinderen kunnen je met hun blik verzengen en volledig uit hun dak gaan wanneer de zaken niet gaan zoals ze willen. Maar dat kan ook niet anders, ze branden van de intensiteit en de passie. Zolang ze die intense energie kunnen stoppen in een hobby of project, zijn Schorpioenen de allerleukste kinderen.

Boogschutter

Heb je thuis een Boogschutterkindje rondlopen? Weet dat binnenkort de vraag komt om een kat, hond, konijn, vogel en nog veel meer. Deze expressieve en vrolijke ukjes zijn ongelofelijk grappig en lief. Laat hen eropuit trekken en hun nieuwsgierigheid prikkelen.

Steenbok

Maak je geen zorgen als je Steenbok kind graag alleen is. Want Steenbokjes zijn heus niet asociaal, ze houden gewoon meer van de stilte of het gezelschap van volwassenen dan van hun druktemakende vriendjes.

Waterman

Wil je kleine Waterman nu al meepraten over "volwassen" onderwerpen en maakt hij/zij zich zorgen over de wereld? Dat is volledig normaal. Watermannetjes voelen de behoefte om de dingen te veranderen. Later zullen ze een open geest en een hele bende vrienden hebben.

Vissen

Vissenkinderen zijn vaak overgevoelig en willen je op alle mogelijke manieren tonen hoe graag ze je zien. Het minste of geringste kan hen kwetsen, help ze leren om hun grenzen te stellen.

LEES OOK

Hallo Aries season, wat gebeurt er met jouw sterrenbeeld?

Kidsrecept: hete bliksem à la Sofie Dumont

De favoriete kidsproof adresjes van Nanja Massy in Leuven