Hallo Aries Season, wat gebeurt er met jouw sterrenbeeld?

Gepubliceerd op 21 maart 2023 door Lore Ginneberge
Hallo Aries Season, wat gebeurt er met jouw sterrenbeeld?

Maak je op voor een *vurig* Aries Season vol lentekriebels, ambitieuze plannen en stomende nachten. Klaar voor?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is overal. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Ram-tijd! De zon staat nog tot eind april in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Rammen onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Wat is typisch voor het sterrenbeeld Ram?

Aries Season loopt van 21 maart tot 20 april. Dit seizoen valt niet alleen samen met het begin van de lente, maar wordt in de astrologie ook gezien als de start van een nieuw jaar. Ram is namelijk het eerste teken van de dierenriem. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het sterrenbeeld Ram ervan houdt om de nummer één te zijn. Dit teken is bijzonder ambitieus van aard en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Net als de andere vuurtekens Leeuw en Boogschutter, is de Ram een gepassioneerde, gemotiveerde en zelfverzekerde leider die een gemeenschap opbouwt met zijn vrolijke karakter en onophoudelijke vastberadenheid. Ongecompliceerd en direct in hun aanpak, raken deze sterrenbeelden vaak gefrustreerd door onnodige details. Zij houden van alles wat snel en ruig is en hebben een vurig temperament - ja, ook tussen de lakens.

Work hard, play hard

De lentekoorts is in het land! Tijdens Aries Season krijgt iedereen dan ook zin om weer naar buiten te gaan, bij te praten met vrienden en te genieten van de natuur in bloei. Oftewel, het wordt een warm en zonnig astrologisch seizoen.

Tegelijkertijd staat het teken Ram symbool voor directheid en moed, dus dit wordt een periode van gepassioneerd en besluitvaardig handelen. De projecten die je nu opstart hebben meer kans op slagen, gebruik dit seizoen dus om je dromen waar te maken en een risico te nemen.

aries season ram seizoen astrologie sterrenbeeld
Unsplash

Dit is de perfecte tijd om je te concentreren op jezelf, op je persoonlijke ambities die je het komende jaar wilt verwezenlijken, en bewust te kiezen voor een meer authentieke en uitgelijnde versie van wie je werkelijk bent. En hoewel dit een tijd is waarin mensen misschien wat sneller hun geduld verliezen, betekent het ook dat we meer bereid zullen zijn om wrok te laten varen.

Belangrijke data tijdens Aries Season

Mars staat vanaf 25 maart in Kreeft. Dit kan grote emotionele golven veroorzaken, emoties die je mogelijk moest onderdrukken toen Mars in Tweelingen stond de voorbije zeven maanden. Laat alle gevoelens op je afkomen en gebruik ze om erachter te komen wat je wil bereiken de komende maanden. 

aries season ram seizoen astrologie sterrenbeeld
Unsplash

Hou ook je ogen open voor Venus die op 10 april haar intrede doet in Tweelingen, wat een opwindende en avontuurlijke boost geeft aan je relaties.

Verder is het uitkijken naar 11 april, want dan zullen de zon en Jupiter - de planeet van geluk en overvloed - elkaar ontmoeten op hetzelfde punt aan de sterrenhemel. Belangrijk: de laatste keer dat deze twee planeten aan de hemel botsten in het teken Ram was in april 2011. Weet je nog wat er toen gebeurde in je leven? Welke spannende ontwikkelingen vonden er plaats? 11 april markeert het begin van een nieuwe cyclus die focust op je overtuigingen, wijsheid, kennis en expansie. Als een van de meest ondersteunende planeten aan de hemel staat Jupiter er ook om bekend geschenken en positiviteit aan te kondigen. Misschien ontvang je rond deze tijd spannend nieuws of is het gewoon een dag dat je optimistisch bent over de toekomst.