Hallo Ram Seizoen, wat gebeurt er met jouw sterrenbeeld?

Geüpdatet op 7 maart 2024 door Lore Ginneberge
Hallo Ram Seizoen, wat gebeurt er met jouw sterrenbeeld?

Maak je op voor een *vurig* Ram seizoen vol lentekriebels, ambitieuze plannen en stomende nachten. Klaar voor?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is overal. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens. Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er een nieuw seizoen van start is gegaan: het is Ram-tijd! De zon staat nog tot eind april in dit sterrenteken, en dat zal je geweten hebben... Wat betekent dit nu voor de Rammen onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Wat is typisch voor het sterrenbeeld Ram?

Het Ram seizoen loopt van 19 maart tot 20 april 2024. Dit seizoen luidt niet alleen het begin van de lente in, maar wordt in de astrologie ook gezien als de start van een nieuw jaar. Ram is namelijk het eerste teken van de dierenriem. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit sterrenbeeld ervan houdt om de nummer één te zijn. Dit teken is bijzonder ambitieus van aard en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Net als de andere vuurtekens Leeuw en Boogschutter, is de Ram een gepassioneerde, gemotiveerde en zelfverzekerde leider die een gemeenschap opbouwt met zijn vrolijke karakter en onophoudelijke vastberadenheid. Ongecompliceerd en direct in hun aanpak, raken deze sterrenbeelden vaak gefrustreerd door onnodige details. Zij houden van alles wat snel en ruig is en hebben een vurig temperament - ja, ook tussen de lakens.

Work hard, play hard

De lentekoorts is in het land! Tijdens het Ram seizoen krijgt iedereen dan ook zin om weer naar buiten te gaan, bij te praten met vrienden en te genieten van de natuur in bloei. Oftewel, het wordt een warm en zonnig astrologisch seizoen.

Tegelijkertijd staat het teken Ram symbool voor directheid en moed, dus dit wordt een periode van gepassioneerd en besluitvaardig handelen. De projecten die je nu opstart hebben meer kans op slagen, gebruik dit seizoen dus om je dromen waar te maken en een risico te nemen.

Dit is de perfecte tijd om je te concentreren op jezelf, op je persoonlijke ambities die je het komende jaar wilt verwezenlijken, en bewust te kiezen voor een meer authentieke en uitgelijnde versie van wie je werkelijk bent. En hoewel dit een tijd is waarin mensen misschien wat sneller hun geduld verliezen, betekent het ook dat we meer bereid zullen zijn om wrok te laten varen.

Belangrijke data tijdens het Ram seizoen van 2024

Mars staat vanaf 22 maart 2024 in Vissen. Dit kan grote emotionele golven veroorzaken, emoties die je mogelijk moest onderdrukken toen Mars in Waterman stond de voorbije maand. Laat alle gevoelens op je afkomen en gebruik ze om erachter te komen wat je wil bereiken de komende maanden. 

aries season ram seizoen astrologie sterrenbeeld
Unsplash

Het is opletten voor 1 april 2024, want vanaf dan gaat Mercurius in Retrograde in Ram (en dat tot 25 april 2024). Deze astrologische periode moedigt aan tot reflectie over overhaaste acties en impulsieve uitspraken. Het is een ideaal moment om excuses aan te bieden en om echt te luisteren naar anderen. Mogelijk vind je verzoening met iemand of herstel je een verbroken contact. Wie graag buiten de lijntjes kleurt, moet extra voorzichtig zijn; tijdens deze periode liggen fouten op de loer. Deze retrograde biedt kansen voor geduld en empathie, een verschuiving van 'ik' naar 'jij'.

Hou ook je ogen open voor Venus die op 5 april 2024 haar intrede doet in Ram, wat een opwindende en avontuurlijke boost geeft aan je relaties. Voor singles ligt de focus op passievolle flings, meer dan op langdurige, standvastige liefde. Een Ram verleidt liever dan dat hij verleid wordt en jaagt liever dan dat hij veroverd wordt. Dit is dan ook de energie die we allemaal zullen voelen vanaf april.

Op 20 april 2024, op de laatste dag van het Ram seizoen, doet zich een uniek astrologisch fenomeen voor dat we sinds 1941 niet meer hebben gezien: Jupiter en Uranus staan conjunct in Stier. Deze samenstand markeert een tijdperk waarin vernieuwende ideeën en kansen rijkelijk aanwezig zijn. Het is een periode waarin het de moeite waard is om risico's te nemen, of het nu gaat om persoonlijke of financiële ondernemingen. Wat je in deze periode ziet en hoe je je kansen benut, zal van groot belang zijn. Het is een ideale tijd voor het ontplooien van nieuwe initiatieven of het aangaan van nieuwe persoonlijke uitdagingen. Wees snel in je handelen om een stevige basis te leggen voor de volgende twintig jaar, aangezien deze gunstige periode snel weer voorbij is.